Adana'da FETÖ'nün şeytan üçgeni

MİT TIR'ları davasının eski hakimi hakkında hazırlanan iddianamede örgütün polis-yargı-asker içindeki örgütlenmesini de ifşa ediyor. İddianameye yansıyan bilgilere göre eski hakim ve savcıların, MİT TIR'ları operasyonunda yakalanan asker ve polisleri usulsüz şekilde tahliye ettikleri belirtiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2018 09:07, Son Güncelleme : 01 Eylül 2018 09:10
Adana'da FETÖ'nün şeytan üçgeni

İddianamede ifadesine yer verilen tanıklar şüpheli hakimin MİT TIR'ları davasında asker ve polis sanıklar hakkında usulsüz zorlama tahliye kararları verdiğinini iddia ettiler.

FETÖ şüphelisi eski hakimin, kamuoyunda "MİT tırları soruşturması" olarak bilinen dosyada, "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve siyasal yararlara ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlamasıyla yargılanan eski jandarma istihbarat yüzbaşı H.G. ve jandarma kıdemli astsubay G.M. ile ilgili Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararlarına yapılan itirazı, Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak inceleyerek tahliyelerine karar verdiği bilgisi de iddianamede aktarıldı. İddianamede eski hakim hakkında bu karar sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından kovuşturma izni verildiği belirtildi.

Sanık eski hakimin, kamuoyunda "usulsüz dinleme" olarak bilinen soruşturma dosyasında da "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma" suçlamasıyla yargılanan, aralarında emniyet müdürü rütbesinde olanların da bulunduğu 5 eski polis hakkında tahliye kararı verdiği hatırlatılan iddianamede, eski polisler hakkında "FETÖ'yeüye olma" suçundan kamu davası açıldığı da iddianamede yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber