Türk-Alman dostluğu yeni rekor getirecek

Türkiye, turizmde kan kaybettiği Almanya pazarında bu yıl rekor bir dönüş yaparken, ülkeyle ilişkilerin güçlendirilmesi ve tanıtım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'da, Almanya'nın önde gelen seyahat acentaları ile Türk turizmcilerini buluşturan önemli bir çalıştay düzenlendi. 'FVW İstanbul Workshop - B2B Toplantılar' programına; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Turizm Derneği, (İSTTA) katıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2018 07:40, Son Güncelleme : 02 Eylül 2018 09:03
Türk-Alman dostluğu yeni rekor getirecek

Almanya'nın önde gelen medya kuruluşlarının da yoğun katılım gösterdiği çalıştayda; hem Almanya özelinde çalışan Türk tur operatörleri, hem de Almanya'nın önemli tur operatörleri yer aldı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, çalıştayın iki taraf için de çok verimli olduğuna vurgu yaparken, ortak görüşle; etkinliği her 3 ayda bir yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Alman disiplini

Firuz Bağlıkaya, Almanya'dan gelen önemli turizm ve medya gruplarına 'doğru Türkiye algısını' oluşturmak için çalıştıklarını belirtirken, hem Almanları, hem de Türklerin özellikle bu yıl büyük bir atak yapan turizmden çok memnun olduklarını ifade etti. Bağlıkaya, "Almanya bizim en önemli pazarımız. Her zaman ilişkilerimizi çok iyi tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda turizmde adeta bir Alman disipliniyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

Yüzde 22 artış var

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise turizmi Türkiye'nin 'altın' sektörü olarak gördüklerini, sektörün gelişmesi için büyük bir gayret içinde olduklarını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Ne yazık ki, son birkaç senedir, ülkemize gelen yabancı turist sayısı içinde Almanya'nın payı, yüzde 16'dan yüzde 10'a gerilemişti. Bu yılın ilk yarısı itibariyle, geçen yıla göre yüzde 22'lik artış olmasıysa sevindiricidir" ifadelerini kullandı.

Antalya rekoru

Turizmin başkenti Antalya'ya bu yıl hava yoluyla 9 milyon 62 bin 84 yabancı turist geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, Antalya ve Gazipaşa havalimanları gelen yolcu istatistiklerine göre, günlük yaklaşık 70 bin yabancı turistin giriş yaptığı kentte, turizmde rekor yılı olan 2014'ün rakamları aşıldı.

Sadece hava yoluyla, 1 Ocak-31 Ağustos'ta Antalya Havalimanı'na 8 milyon 825 bin 129, Gazipaşa Havalimanı'na ise 236 bin 955 yabancı turist geldi.

Antalya'ya 2014'ün aynı döneminde 8 milyon 637 bin 962, 2016'da 4 milyon 335 bin 433, geçen yıl ise 7 milyon 89 bin 538 yabancı turist gelmişti.

Duygu Erdoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber