Oğlunun kanı yerde kalmadı

Hakkari Yüksekova'da Uzman Çavuş Serkan Dökmeci'nin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlarda, 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Oğlunun şehit olduğu haberini alan annesi Ayfer Dökmeci, gözyaşları içinde Vali Cüneyit Orhan Toprak'a sarılarak, "Oğlumun kanı yerde kalmasın" diye feryat etmişti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2018 08:10, Son Güncelleme : 02 Eylül 2018 08:34
Oğlunun kanı yerde kalmadı

Hakkari Yüksekova'daki patlamada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci (39) Ankara'da, Batman Kozluk'taki çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan (23) Zonguldak, Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven (25) ise memleketi Samsun'da son yolculuklarına uğurlandı. Ankara'da toprağa verilen şehit Dökmeci'nin 8 yaşındaki oğlu Aytuğ Enes Dökmeci, babasının asker şapkasıyla törene katıldı. Aytuğ Enes'in asker selamı ile uğurladığı şehit Dökmeci Cebeci Askeri Şehitliği'ne defnedildi.

'DOYAMADIK SANA OĞLUM'

İzne geleceği gün şehit düşen Recep Turan'ı son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı. Vatani görevini yapan ve izne gelen şehidin kardeşi Berat Turan ile kuzeni törene askeri kamuflajlarıyla katıldı. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Törende kahramanın fotoğrafını öperek "Oğlum senin düğünün mü var? Bu ne kalabalık? Canım oğlum. Doyamadık sana. Sevenin ne çokmuş oğlum" diye gözyaşı döken acılı anne Nuray Turan yürekleri dağladı.

6 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Memleketi Samsun'da Kıranköy Şehitliğine defnedilen şehit Adem Güven'in cenaze töreninde de duygu dolu anlar yaşandı. Hapisten özel izinle cenazeye gelen şehidin 20 yaşındaki kardeşi Onur Can Güven ağabeyinin kamuflajını giyerek selam durdu. Şehidin 6 ay önce nişanlandığı Nigar Yurtseven de gözyaşlarına boğuldu. "Ağlayıp teröristleri sevindirmeyeceğim. Bir tane daha yavrum var, onu da bu vatan için feda ederim" diyen acılı anne Saime Güven, "Şu insanlara bak Adem'im. Ne çok sevenin varmış. Seninle gurur duyuyorum" diye ağıt yaktı.

12 terörist etkisiz

Hakkari'de önceki günkü törende Vali Cüneyit Orhan Toprak'a sarılarak "Oğlumun kanı yerde kalmasın" diye feryat eden Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci'nin annesi Ayfer Dökmeci'nin isteği yerine geldi. TSK'nın dün düzenlediği hava harekatlarında Hakkari Yüksekova ilçesi İkiyaka Dağları Bölgesinde 7, Kuzey Irak Zap bölgesinde 3 ve Basyan Bemeşkavt bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 12 terörist öldürüldü. Askeri birliklere saldırı hazırlığında olduğu belirlenen teröristler İHA'lar ile tespit edilerek hava harekatı ile vuruldu. Hakkari Valiliği de dünkü operasyona ilişkin yaptığı açıklamada "Böylece şehit Serkan Dökmeci'nin kanı yerde kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber