FETÖ'nün firari üssü Kırgızistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgızistan'a yaptığı FETÖ ile mücadele çağrısı örgütün ülkedeki yapılanmasını akla getirdi. 15 Temmuz sonrası yasadışı yollarla 4 bine yakın FETÖ'cü Kırgızistan'a yerleşti, ülkedeki FETÖ'cü sayısı 10 bini buldu. Örgütün kilit isimlerinden Hüseyin Saruhan ve Osman Karakuş da Kırgızistan'da yaşıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Eylül 2018 09:10, Son Güncelleme : 03 Eylül 2018 08:45
FETÖ'nün firari üssü Kırgızistan

Diplomatik temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'a giden Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk çağrısı FETÖ ile mücadele oldu. FETÖ ile mücadele kapsamında kalıcı adımların atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan'ın sözleri akıllara ülkedeki örgüt yapılanmasını getirdi.

FETÖ'nün Asya'daki en önemli firar üssünü Kırgızistan oluşturuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den yasadışı yollarla kaçan yaklaşık 4 bin FETÖ elemanı Kırgızistan'a yerleşti. Kaçan 4 bin firariyle birlikte Kırgızsitan'da bulunan FETÖ'cülerin sayısının 10 bini bulduğu belirtiliyor.

2015'TE KAÇTILAR

Firari örgüt üyeleri arasında iki kilit isim de bulunuyor. 2015 yılında kaçan örgütün para kasası Hüseyin Saruhan ve FETÖ'nün yargı imam yardımcısı Osman Karakuş hala burada yaşıyor. FETÖ'nün himmet paralarını toplayan ve örgütün para kasası olarak bilinen Hüseyin Saruhan 21 Ağustos 2015 yılında Türkiye'den firar etti. Saruhan'un, Ankara Ticaret Odası (ATO) imamı Ayhan Atalay'a en yakın isimlerden biri olduğu biliniyor. Saruhan'dan bir gün sonra firar eden diğer isim ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Osman Karakuş oldu. FETÖ'nün yargı imam yardımcısı olarak bilinen Karakuş, Gülen'le yakın akrabalık ilişkisi bulunuyor. Karakuş'un kızı, Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu ile evli.

10 BİN ÖĞRENCİLERİ VAR

FETÖ, Kırgızistan'da ekonom, ve eğitim faatliyetlerinde de aktif rol oynuyor. 1992 yılında Kırgızistan'da eğitim faaliyetlerine başlayan FETÖ, Sebat Eğitim Kurumları adıyla ülkeye sızdı. Geçtiğimiz yıl ismi Kırgızistan yönetimi tarafından Sapat olarak değiştirilse de kurumların yönetim kadrosu aynı kaldı. 1992'de ülkeye sızan örgüt şu an 1 üniversite, 22 lise, 9 ilk ve ortaokula sahip. Her yıl en az 10 bin öğrenci, yaklaşık 2 bin 200 kişinin çalıştığı bu kurumlarda eğitim görüyor.

FİNANS KAYNAĞI "VEFA CENTER"

Eğitim faaliyetlerinde Kırgızistan'ı saran örgüt yapılanması ticaret alanında da etkili. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan ve bölgenin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alan Vefa Alışveriş Merkezi (AVM), FETÖ tarafından yapıldı. 7 bin metrekare alan üzerine kurulan merkez, örgüt tarafından işletiliyor. AVM olarak görülen Vefa Center'ın içinde bir otel de bulunuyor.

Fatih Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber