İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Kimse şehit isimleri ile tüccarlık yapamaz'

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, son zamanlarda şehitlerin isimlerini kullanarak tüccarlık yapanlara sert tepki gösterdi. Sözen, şehitlerin isimlerini çıkar uğruna kullananların şehit aileleri ve gazileri derinden üzdüğünü söyleyerek para hırsı ile bürümüş bu kişileri kınadığını belirtti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2018 10:28, Son Güncelleme : 04 Eylül 2018 10:24
'Kimse şehit isimleri ile tüccarlık yapamaz'

Başta 15 Temmuz gecesinin kahramanı şehit Astsubay Ömer Halis Demir olmak üzere şehitlerin isimlerinin reklam amaçlı, çıkarları uğruna kullanan bir takım art niyetli insanların olduğunu görmenin kendilerini, şehit yakınları ve gazileri derinden üzdüğünü dile getiren Sözen, bu simsarları, gözlerini para hırsı bürümüş bu kişileri kınadıklarını kaydetti.

Sözen, "Hiç kimsenin şehitlerin isimlerini kendi çıkarları için kullanmaya hakkı yoktur. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek eylem ve söylemlerden herkesin hassasiyetle kaçınması gerekmektedir. Şehitlerin isimlerini kullanarak tüccarlık yapmaya çalışanlar tespit edilip bu kişiler hakkında yasal cezalar uygulanmalıdır. Bu kişilerin yaptıkları terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır.

Toplumumuzun şehitlerimizin isimleri üzerinden rant devşirmeye çalışanlara, menfaat temin etmeye çalışanlara itibar etmemelerini ve bu tür kişilere tepki göstermelerini özellikle rica ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber