Isı yalıtımı, ortalama % 50 enerji ve % 50 daha az kirlilik anlamına geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ısı yalıtım bilincinin gelişmesini misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Topçu, binalarda doğru ısı yalıtım uygulamaları yapıldığı takdirde ortalama yüzde 50 daha az enerji tüketerek ısıtma ve soğutma yapılabileceğini söyledi. Bu tasarrufun Türkiye'ye kazandıracağı rakam ise yıllık ortalama 5.5 milyar doların üzerinde.

Durmuş Topçu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin fosil yakıt tüketiminde hala 13. sırada yer aldığını hatırlatarak, "Dünya Çevre Günü kutlama değil mücadele günü olmalı. Geleceğimizi düşünüyorsak ısı yalıtımına önem vermeliyiz. Doğru ısı yalıtımıyla konut başına atmosfere yayılan karbondioksit miktarı yarı yarıya azalıyor" diye konuştu.

Ülkemizde binaların metrekare başına enerji tüketimi yaklaşık 300-350 kwh arasında iken, Almanya'da Türkiye'den daha soğuk olmasına rağmen bu oran 30-60 kwh'e iniyor. Bunun en önemli sebebi ise ısı yalıtımı bilincinin yeterli olmaması ve birçok konunun yanlış bilinmesi olarak gösteriliyor. Isı yalıtımının getirdiği maliyetin payı, bir binanın toplam maliyeti içinde yüzde 3-5 arasında değişiyor ve sağladığı tasarrufla birkaç yıl içinde kendini ödüyor.

Isı yalıtımının avantajlarını yakalayabilmek de ancak standartlara uygun ürünlerle mümkün oluyor. XPS ısı yalıtım levhaları, yalıtım performansını bina ömrü boyunca koruyor. İleri teknoloji ürünü XPS, diğer ısı yalıtım malzemelerine oranla daha ince uygulanarak aynı ısı yalıtım değerini, aynı kalınlıkta uygulandığında da daha üstün ısı yalıtım performansını sağlıyor. Dona karşı dayanıklılığı sayesinde sıva çatlağı, küf ve rutubet oluşumunu engelleyerek, binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor,

sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber