Karakola minibüsle intihar saldırısı: 8 şehit

Haber Giriş : 04 Haziran 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TUNCELİ VALİ VEKİLİ YAMAN'DAN SALDIRI HAKKINDA AÇIKLAMA

- TUNCELİ VALİ VEKİLİ MUSTAFA YAMAN, İNTİHAR EYLEMCİSİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ VE BÖLGEDE OPERASYONLARIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

HAYDAR YAVUZAK

TUNCELİ (İHA) - Tunceli'deki hain saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirten Tunceli Vali Vekili Mustafa Yaman, "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Karakolu'na yönelik saldırının ardından bölgede operasyonlar devam ediyor. İntihar eylemcisi teröristin öldürüldüğünü açıklayan Tunceli Vali Vekili Mustafa Yaman, "Saat 12.45 sıralarında Kocatepe Karakolu'na gasp edilen bir araçla gelen intihar eylemcisi, nizamiyede askerlerin üzerine el bombası atmış. Ardından yemekhanede yemek yiyen askerlere otomatik silahla saldırmış. Bu sırada hakim tepelerde konuşlanan teröristler, askerin olaya müdahalesini engellemek için uzun

menzilli silahla karakola ateş etmiş. Saldırıyı yapan terörist öldürülmüş. Bir teröristin ise yaralı olarak kaçtığını tahmin ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, karakol civarında ve bölgede hava destekli yoğun bir operasyon başlatıldı" dedi.

İHA

Ferit DEMİR/ TUNCELİ,(DHA)

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na çaldıkları ciple gelen PKK'lı teröristin el bombalı ve silahlı saldırısı sonucu 8 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. 1 terörist öldürüldü.

Tunceli Pülümür'e bağlı, Munzur Dağı eteklerinde bulunan Kocatepe Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde nöbetçi askerlerin tanıdığı, çalıntı ciple gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı 2 teröristten biri karakol bahçesine girdikten sonra askerlerin üzerine el bombası attı. Araçta bulunan diğer terörist de cipten inerek askerleri otomatik tüfekle taradı. Bu sırada çevrede bulunan kayalar arasında gizlenmiş birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 3 asker şehit oldu, 11'i de yaralandı. Saldırının şokunu atlatan askerlerin karşı ateş açması üzerine teröristlerden 1'i öldürüldü, diğeri yaralı olarak kaçtı. Çatışma ve hastaneye kaldırılma sırasında şehit olan askerlerin sayısı 8'e yükselirken, 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ ve Erzincan'daki hastanelere kaldırıldı.

Bölgede hava destekli başlatılan operasyon yoğun olarak sürerken, Kocatepe Köyü'nde yer yer teröristlerle çatışma çıktığı bildirildi. Saldırının duyulması üzerine Pülümür ve Tunceli'nden helikopterle bölgeye timler gönderilirken Kocatepe Köyü ve çevresinde kapsamlı operasyon başlatıldı.

CİP TANIDIK

PKK'lı teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakolu'nun bir süreden bu yana çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan kimliği öğrenilmeyen bir kişiye ait cipi çalıp hain baskını gerçekleştirdikleri belirlendi. Kapıdaki nöbetçi askerlerin daha önceden tanıdığı için cipi karakol bahçesine aldıkları bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE DE SALDIRDILAR

Öte yandan Irak sınırında bulunan Hakkâri'nın Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'ndaki nöbetçi askerlere bir grup terörist tarafından dün saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun menzilli makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık karşılık vermesi üzerine teröristler kaçarken saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı açıklandı.

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde terör örgütünden kaçan 1 teröristin de sabaha karşı saat 04.00 sıralarında güvenlik güçlerine teslim oldu. Bingöl'ün Adaklı İlçesi dağlık arazi kesiminde gece arama- tarama operasyonu yapan güvenlik güçleri teröristlere ait çok miktarda yiyecek malzemesi buldu. Bu malzemeler imha edildi.


Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Karakoluna yapılan saldırıda 8 askerin şehit olduğu çok sayıda yaralının olduğu bildirildi...

04.06.2007 16:19

Kocatepe Köyü Jandarma Karakolu'na bugün öğle saatlerinde minibüsle gelen kimliği belirlenemeyen PKK'lı bir terörist, içeriye el bombası attı. Terörist daha sonra yanında bulunan uzun namlulu silahı alarak ateş açtı. Bu sırada çevrede bulunan birkaç noktadan da askerlere teröristlerce ateş açıldı. Hain saldırıda 8 asker şehit oldu, 5'si de yaralandı.

TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada PKK'lı terörist öldürüldü. Karakolun çevresinden ateş açan teröristleri ele geçirmek için bölgede kapsamlı operasyonlara başlandı.

Yaralı askerler helikopterle Elazığ ve Erzincan'daki hastanelere kaldırılırken, bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.


Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. Saldırının intihar saldrırısı olduğu belirtiliyor.

Kocatepe Jandarma Karakolu'na önce bir adet el bombası atıldığı, daha sonra dürbünlü tüfeklerle karakola yaylım ateşi açıldığı öğrenildi.

Saldırıda 3 asker şehit olurken, 10 asker de yaralandı. Saldırının intihar saldırısı olduğu belirtiliyor.

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterleride bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor.


Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Kocatepe Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda, ilk belirlemelere göre 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kocatepe Jandarma Karakoluna önce bir adet el bombası atıldığı, daha sonra dürbünlü tüfeklerle karakola yaylım ateşi açıldığı öğrenildi.

Saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı kaydedildi.

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber