Hazine ve Maliye Bakanlığına iki bakan yardımcısı atandı

Hazine ve Maliye Bakanlığına iki bakan yardımcısı atandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2018 03:09, Son Güncelleme : 06 Eylül 2018 07:51
Hazine ve Maliye Bakanlığına iki bakan yardımcısı atandı
...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Nureddin NEBATİ atanmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Osman DİNÇBAŞ atanmıştır.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.
İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar,Tügva,Önder,Utesav Üyeliği devam etmektedir.
AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.
Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

OSMAN DİNÇBAŞ KİMDİR?

Ernst & Young'ın İstanbul ofisinde 1984 yılında denetim asistanı olarak kariyer hayatına başlayan Osman Dinçbaş daha sonra ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, ABD'de toplam üç yıl süreyle görev yapmıştır. 1998 yılında Türkiye'de denetim ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlenmiş ve bu bölümü ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), İş Süreçleri Mimarisi ve Risk Yönetimi hizmetlerinde uzmanlaşmış 60 danışmanın görev aldığı geniş kapsamlı bir hizmet dalına dönüştürmüştür. 2002 yılında ise, o tarihte 800 kişiyi aşan ekibi ile 4 ofis üzerinden aktif hizmet sunarak profesyonel hizmetler sektöründe önemli bir başarıya imza atmış olan Ernst & Young Türkiye'de Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) olarak atanmıştır. Aynı zamanda, Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Yönetim Komitesi Üyesi ve Bölge'nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yapmıştır. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden Osman Dinçbaş bu görevini 2010 yılı sonuna kadar sürdürmüştür. 2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yapmış ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak üzere Ernst & Young'dan ayrılmıştır. Osman Dinçbaş Ernst & Young'da üst düzey yönetici olarak görev yaptığı dönem boyunca Türkiye'de girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi yönünde kişisel katkılarda bulunmuş ve Türkiye'de Yılın Girişimcisi Yarışması'nın düzenlenmesinde 8 yıl boyunca aktif bir rol oynamıştır. Bu yarışma iş liderleri, ilgili kamu yetkilileri ve yerel medya tarafından takdirle karşılanmıştır. Osman Dinçbaş, 2004-2010 yılları arasında (art arda 3 dönem) Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmış; aynı zamanda, 8 yıl boyunca Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber