Uzan, Ağar'ın randevu talebini geri çevirdi

Haber Giriş : 04 Haziran 2007 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Sağ'da birleşmenin krizle sonuçlanmasının ardından gözler Genç Parti'ye (GP)çevrildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, siyasi trafiği Ankara'dan yöneten GP Lideri Cem Uzan, seçimlere ittifaksız ve tek başına girme konusundaki kararını sürdürürken, Ankara'da ittifak arayışları da hız kazandı. Listelerin YSK'ya verilmesine saatler kala DP lideri Ağar, Cem Uzan'dan randevu istedi. Ancak Ağar'ın bu isteğinin Cem Uzan tarafından geri çevrildiği bildirildi. GP kaynakları bu bilgiyi doğrularken, DP kanadı ise sessiz kaldı.

Bu trafiğin üzerine Ağar ile Uzan'ın bir araya geldiği haberleri Ankara kulislerine yayıldı. Ancak bu bilgi de doğrulanmadı.

Bu arada, DYP'li eski Kars Milletvekili Sabri Güner, eski Kastamonu Millevekili Nurhan Tekinel de GP'ye katıldığını açıkladı.

TATLISES ANKARA'DA

Bu arada ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'in de Genç Parti lideri Uzan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldiği bildirildi. Adı Şanlıurfa'dan bağımsız aday olarak geçen Tatlıses'in, Uzan ile görüşmesinden sonra kararını vermesi bekleniyor.


Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, hiç bir parti ve kişiyle ittifak arayışında olmadıklarını açıkladı. Şirin, "Bu dedikoduları dağılan merkez sağ ortaya atıyor" dedi.

GP'li Şirin ANKA'ya yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde DP Genel Başkanı Ağar'dan Cem Uzan ile görüsmek için randevu talebi geldiğini söyledi. Şirin, "Ağar'ın görüşme talebi geç kalmış bir talepti. Listelerin sonuçlanmasına saatler kala böyle bir görüşmeyi gayri ciddi bulduk. Nezaket kuralları içinde de geri çevirdik" dedi.

Uzan'ın üç hafta önce açıkladığı gibi ittifak arayışında olmadığını seçimlere tek başına gireceklerini söyleyen Şirin bir iddiada da bulundu. Şirin, "Bizim ittifak arayışlarında adımızı dağılan merkez sağ ortaya atıyor. Kimseyle ittifak görüşmemiz yok. Dağılan merkez sağ ayakta kalabilmek için bu bilgileri kulislere yayıyor" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber