MEB, becayiş uygulamasını rehabilite ederek, uygulamaya almalı

İl içi nakillerde hala sorun yaşanıyor. MEB'in bu konuda farklı bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Eylül 2018 11:04, Son Güncelleme : 06 Eylül 2018 16:05
MEB, becayiş uygulamasını rehabilite ederek, uygulamaya almalı

Milli Eğitim Bakanlığı 5 ila 7 Eylül tarihleri arasında 2. mazeret tayin başvurularını alacak. Ama açılan kontenjanlar az olduğu için bu tayinlerden çok az sayıda öğretmen yararlanacaktır.

Öğretmenler il/ilçe emri istiyor, Bakanlık ise ihtiyacı olmadığını belirterek norm fazlası oluşturacak bir atama yapmak istemiyor.

İşte tam bu noktada farklı bir çözüm geliştirilmelidir.

Önceki yıllarda uygulanan becayiş işlemlerinde, öğretmenler parayla yer değişikliği yaptığı için, becayiş uygulaması iptal edilmişti.

Ancak sistem yeniden rehabilite edilerek uygulamaya açılabilir.

Örneğin Bakanlık önce öğretmenin 3 tercihli ilçe başvurusunu alır. Bunun için 1 günlük süre tanır. İkinci aşama başvuruda, becayiş için başvuranların okulları, o ilçeleri tercih eden aynı branştaki adaylara gösterilir. Öğretmenler okul tercihi yapar. Daha sonra da direkt olarak, aynı branşta olan öğretmenlerin karşılıklı yer değiştirme işlemleri ya hizmet puanı üstünlüğüne göre ya da kurayla sonuçlandırılır. Bu işlemler sırasında, kesinlikle iptal işlemi olmayacağı bildirilir.

İsteyenler katılır, isteyenler katılmaz.

Veya yine öğretmenlerin buluşmasını engelleyecek tarzda farklı bir sistematik kurulabilir.

Yeterki sorun çözülmek istenensin.

iŞTE MEMURLAR.NET'İN 0 532 540 0 590 NOLU WHATSAPP HATTINA GELEN 44 ADET BİLDİRİM

Merhaba "memurlar.net". Öğretmenlerin il içi ozur atamalarına daha yakindan takip etmenizi rica ediyorum. İnanın artik aile dramı yaşıyoruz. Her gun 90 km gidiyorum 90 km geri geliyorum. Toplamda 8 vasita degistiriyorum, 4 saatim yolda gidiyor. İl disindan dusuk puanlar ile ilce emri ile merkeze gelinebiliyorken bizim boyle bir hakkımız yok ve en acısı kimse bi yarayı görmüyor veya görmezden geliyor. İlce emri vermesinler onemli degil tek istegimiz tercih yaparken ozrun bulyndugu ilce ile sınırlı olmayip yakın ilceleri de tercih edebilmemiz. Lütfen sesimizi duyurunuz.

İl içi özür grubu olarak 6yıldır mağdurum,mesleğimin en dinamik zamanlarını bu şekilde geçirmekten dolayı mutsuzum ,mutsuzuz !Lütfen artık bir çözüm istiyoruz

İl içi özür grubu yıllardır mağdur. Aynı ilde yüzlerce km uzakta çalışan arkadaşlarımız var. Kimi 2 farklı ev tutmuş sadece hafta sonları eşini ailesini görüyor. İl içi özür de aile. Yıllardır göz ardı edilen bu sorun büyüdükçe büyüdü. Artık bu soruna çözüm zamanı. Bu çözüme katkı sunmak adına bizim durumumuzu haber yapmanızı istiyoruz. Günde 5-6 saat yollarda giden bizlerin ailesine ayıracak ne vakti ne gücü kalıyor. Aynı ilde olmak aile bütünlüğümüzün sağlandığı anlamına gelmiyor.

Merhaba ben il içi özür grubu mağduru bir öğretmenim. Lütfen il içi özür grubunun da maduriyetinin giderilmesini ele alan bir haber yapın. Bizlere de ilçe emri verilsin ya da tüm ilçeler tercihe açılsın, her gün saatlerce yol giden bir öğretmen ne ailesine ne öğrencilerine verimli olabilecektir. Lütfen bu konu görmezden gelinmesin artık.

Meb yillardir il ici özür durumundan basvurulari gormezden gelerek. Ayni ilde olmalarina rağmen aralarinda yüzlerce km ögretmen eşleri mağdur etmiştir. Ben be eşim farkli ayni ilin farkli ilcelerinde 5 yildir calisiyoruz. Okullarimizin arasinda 140 km mesafe var. Ben hergün 3 vasita degistirerek okuluma ulasiyorum. 2+2 saat hayatim yollarda geciyor. Hem maddi hem manevi olarak bittik. Aile demek birlik beraberlik demektir. MEB bizim anayasal hakkimiz olan aile butunlugumuzu saglamiyor. Lütfen ben be benim durumumda olan binlerce ögretmenin sesi olunuz.

80 km gidiyorum 80 km geliyorum otobüse bineceğim yer evimden uzak gidip gelmek efor verimli olamıyorum olamıyoruz sürekli bir koşuşturmaca moral bozukluğu ben tek degil bir cok arkadas esine cocuklarina hayri dokunamiyor tabiki biz de evimizin dibindeki okula gidelim demiyoruz ama yakin olsun istiyoruz peki siz ne yapabilirsiniz sesimiz olabilirsiniz sesimiz olun...

İzmirin Kiraz ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURLARIndanım. Eşim Aliağa da çalışıyor ve aramızda tam 230km var ve bu sadece gidiş. Yıllardır eşimle sadece haftasonları görüşebiliyorum ve bundan en çok etkilenen 3yaşındaki kızım. İl içi için göstermelik ek atamalar yerine km sınırı, ilçe emri gibi gerçekçi çözümler üretilebilmesi için sesimizi duyurmamıza yardımcı olun lütfen..

İl içi özür grubu mağduruyum. Her atama döneminde başvurmama rağmen yeterli sayıda kadro açılmadığı için özür ilçemde herhangi bir kuruma yerleşemiyorum. Her gün 100 km yol gidiyorum, toplu taşıma ile 2 vesait değiştirerek 2 saatte ancak görev yerime ulaşabiliyorum, o da şanslıysam. Gidiş geliş yollarda her gün 4 saat ve üzeri vakit harcıyorum. 15 aylık bebeğim var, fakat eve gelene kadar ne zamanım ne de enerjim kalıyor. Aile birliğimi korumakta güçlük çekiyorum. Uzun mesafeler aileleri bölüyor, maddi manevi çöküş içerisindeyiz. MEB'in duyurduğu 2. mazeret atamasında il içi özür grubuna il genelinde tüm ilçelerin açılmasını istiyoruz. Böylece özrümüzün bulunduğu ilçeye gelemesek de en azından yakın ilçelere gelme şansımız olur. Lütfen bu konuda duyarlılık sağlamamıza yardımcı olun.

İyi çalışmalar ben hergün 200km gidiş 200 km dönüş yaparak günde en az altı saat yolda olan il içi mağdurlarındanım çocuklarım babalarına kavuşsun istedim ama şu an annelerine hasret büyüyorlar bu konuda sesimizi duyurmanızı sizden talep ediyorum

Günlük 260 km gidiş geliş yapılan bir ilçede çalışıyorum mecburen hafta içi başka bir ilçede haftasonu evimdeyim.il içi özür grubunda tüm ilçeler açılırsa daha makul mesafelere gelme şansımız olabilir.Lutfen bu konuda sesimiz olun.Evimizin dibine
gelmek değil akşam evimizde olabilmek istiyoruz.

Eşim 2012 yılından bu yana 193 hizmet puanı ile merkeze uzak bir ilçede görev yapmaktadır. İl dışı özür grubu yer değişikliğinde il dışı talepte bulunanlara günümüze kadar ilçe emri verildiği için il içinde yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler mağdur olmaktadır.
İl içi norm fazlalığı sebebiyle yer değiştirme talepleri karşılanmamaktadır. İl dışından ilçe emriyle gelen öğretmenler il içinde norm fazlası durumunda bulunup yıl içinde merkez ilçelerdeki okullara normlariyla birlikte yerleştirilmektedir. Başka bir anlatımla 50-60 puanı olan öğretmen yıl içinde norm fazlalarinin atamasıyla il içinde merkez okullara gelebilirken 200 puanı olan bir öğretmen merkez okullara gelememekte olup açılan kontenjanlarda dolmuş olmaktadır. Bu durumda il içi yer değişikliği isteyen öğretmenler hiç bir zaman merkez okullara gelemeyeceği anlaşılmaktadır. Bu durum hem maddi hem manevi eşitsizliğe sebep olmaktadır.
Talebimiz il dışından gelen öğretmenlerle il içinde yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin aynı şartlarda hakkaniyetli bir şekilde yer değiştirme işlemlerinin yapılabilmesini sağlanmasıdır. Bunun için uzak ilçelerde çalışan personele km ve çalışma yılı şartı ile kolaylık saglanabilinir.
Atamalar da belirttiği bumiz haksızlıkların giderilmesi hususunda bizlere yardımcı olmanız bizlerin sesi olmanızı istiyoruz. Sevgi ve saygılarımla.

Iyi aksamlar 6 yildir ilici es durumu atamasina basvurup atanamiyorum.Artik maddi manevi yorulmus yipranmis durumdayim.Esimle aramizda 260 km var.Sizlerin duyarsiz kalmayip sesimiz olmanizi bekliyorum

İl içi özür grubu mağduruyuz. Ankara ili içinde hergün 130+130 km yol gidiyorum. Üstelik hamileyim ve artık gücüm tükendi Lütfen bu konuda sesimiz olun ve sesimizi duyurun. İL İÇİ ÖZÜR GRUBU olarak ciddi anlamda zorluk yaşayan bir sürü insan var lütfen mağduriyetimizi dile getirin.

İl içi özür grubu olarak senelerdir mağduruz.Maaşımızın büyük çoğunluğu yol masraflarına gitmektedir.En azından il içi özür atamalarında sadece özür ilçemizin değil tüm ilçelerin açılmasını istiyoruz.Sesimizi duyurursanız seviniriz.

Iyi akşamlar. İl içi özür grubu yillardir magdurdur. Atamasi olmayan ogretmenler icin yeniden hak tanindi fakat acik okul ve yetersiz hizmet puani oldukca bu atamada hic bir ise yaramayacaktir.
Yıllardır il disi 41. Tercihini bile acmadan cok dusuk puanlarla il emri ile ailelerinin d8bine gelmektedir. Artik adalet istiyoruz.Lütfen sesimizi duyun.

İyi akşamlar, il içi özür grubunun mağduriyetinin giderilmesi ve yıllardır, her gün km lerce yol giden öğretmenlerin sorunlarına bir çözüm bulunması için bizim de sesimizi duyurun lütfen..

İl içi ilçe mağduruyum. Eşimin ikametiyle aramızda 170km var. Okuluma gidiş geliş yapmam mümkün değil çünkü otobüs saatleri uygun değil. Ayrıca şimdi bir de bebeğim oldu, bu şekilde süt iznimi bile kullanamayacağım hatta bebeğimi bırakıp gitmek zorunda kalacağım. Bizimde sesimizi duyurun lütfen.

İl içinde yıllardır atanamayan il içi özür mağdurları icin bir çozum bulunmalı 6 yıldır 80 km gidiyorum 2 küçük çocuğumu bırakıp yollarda bittik bize de il dişi gibi ilin tüm ilçeleri açıldın 10 km mesafeye dusuk puanlı il dişi gelirken bizim gidemememiz çok adaletsiz il içi özür cozum bekliyor

Sevgili memurlarnet yetkilileri, İl içi özür grubu öğretmenler her yıl MEB den üvey evlat muamelesi görmektedir. İl içi deyince 10 - 20 km lerden değil 200-300 km uzaklıktaki birbirlerini senelerdir sadece haftada 1 görebilen eşlerden ve çocuklardan bahsediyorum. Sözleşmeli öğretmenler, il dışı özür grubundan daha elzem 8yıldır bu mağduriyeti yaşayan öğretmenlere kulak verip haberleştirmek gerekir. Bu konuyu dile getirmeniz temennisiyle memurlarnete sonsuz teşekkürler.

İyi akşamlar.İl içi özür grubunun mağdurlarından biri olarak yazıyorum.Sınıf öğretmeniyim.Her gün 80+80km 3yıldır yollardayız, maddi manevi yıprandık.Bu duruma bir çözüm bekliyoruz.

İl içinde yer degistiremeyen öğretmenlerin sesini duyun lütfen 190 km yol yapıyorum her gün
Desteğinizi bekliyoruz
Il içi özür grubunda yer degistiremeyen evinden uzakta çalışan bir cok öğretmen ya baska ilcede evinden ayrı yaşıyor hafta sonu görüsebiliyor ya da saatlerce yol gidiyor sesimizi duyurmamiz icin destek bekliyoruz

İl içi özür grubunun da sesi olmanızı istiyoruz... Yıllardır ailesiyle aynı ilde yaşamasına karşın çalıştığı yer itibariyle onlarla yalnızca haftasonu görüşebilen yada hergün kmlerce yol giden mağdur öğretmenler için de çözüm bulunmalıdır. Bunun için mağduriyetimiz ile ilgili haber yapıp gündem yaratmanız konusunda yardımlarınızı rica ediyoruz.

Il ici ozur grubu olarak magduruz.8 yildir gunluk 3 saatim yolda geciyor.180km yol yordu beni maddi manevi. esimin cocuklarimin oldugu ozur ilceme hic bir sekilde gelemiyorum.

İyi akşamlar, benle eşim il içi mağduruyuz. Her birimiz farklı ilçelere düştük. Ben her gün okula gitmek için 110 km gidiş 110 km geliş yapıyorum. Eşim de 80 km gidiş 80 km geliş yapıyor. Aile adına hiçbir tadımız kalmadı. Sizden ricam il içi mağdurlarının sesini duyurunuz.

İl içi özür grubunda yıllardır günde 100lerce km giden öğretmenlerin ataması gerçekleşmiyor. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz. Evlerimizden, çocuklarımızdan, ailelerimizden ayrıyız.

İl içi özür grubu alarak mağduruz. 8yıldır her gün 140 km yol yapıyorum okula gidip gelmek için.

Eşimden farklı bir ilçede 3vasıta değiştirip 130 km yol 3 saat yollardayım. Biz il içi mağdurlarına köklü çözüm bulunmasını istiyoruz. Her tayinde sayımız artıyor.

Merhaba, iliçi mağduruyum. Hergün 140 km yol gitmek zorundayım. Kızım la yeterince ilgilenemiyorum.O uyurken çıkacağım akşam 17:20 de göreceğim. Daha 22 aylık.1. sınıf öğretmeni olup üstüne yol yorgunluğu kızıma yetemeyeceğim.Haberimizi yapın, birileri bizi görüp çözüm bulsunlar.

Ben tam 8 yıldır il ici özür grubu magduruyum.Her gün yoplam 125 km yolum var.Bu yol da günlük 3 saatimi alıyor benden.
Ayrıca özel araç olmazsa ilçe dolmuş saatleri benim okul çıkışıma denk gelmiyor..1.5 saat de dolmuşun kalkmasını bekliyorum.
Lütfen bizim sesimiz olun.Enerjimizi, zamanımızı çocuklarımıza, öğrencilerimize harcayalım.Bizim gibi yıllardır mağdur olanlar kaç yıl daha mağdur olacak belli bike değil.Onu karanlık dipsiz bir kuyu resmen.

İyi akşamlar il içi özür grubu mağduriyeti her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.6 yıldır her gün 200km gidip gelmekten bıktık usandık.İl dışı özür grubuna verilen il,ilçe emirleri ile düşük hizmet puanlı öğretmenler merkez okullarda görev yaparken bizler yüksek hizmet puanlarımızla kmlerce yol gidip gelmekteyiz.il içi özür grubu uzak mesafelerdeki öğretmenlerin aile birliği sağlanmalıdır.Haber yaparak destek olursanız adaletin bir nebze de olsa yerini bulmasını sağlamış olursunuz.

İl İçi Özür Grubu olarak fazlasıyla mağduruz. Saatlerimiz yollarda geçiyor. Maddi manevi yıprandık. Kendi çocuklarımıza, evimize vakit ayıramıyoruz. Her yaz tatili bitiminde aynı stresi yaşıyoruz. Lütfen bizim sesimiz olun.

Eşimle aynı şehirdeyiz ama aramızda 290 km sadece gidiş yol var . Farklı evlerde yaşıyoruz il dışından hiç bir farkımız yok. Sadece il dışında öğretmenler mağdur değil senelerdir il içinde de öğretmenler mağdur . Benm gibi öğretmenlerin de en azından km şartı ile eşlerinde yakınlaşabilmesi aynı evde yaşayabilmesi için haber yaparsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler

İl içinde eş özrü mazeretine baş vurmuş fakat atanamamış öğretmenlerim mağduriyeti çığ gibi büyümektedir. Ailemizle aramızda kmler var. Vaktimizin çoğunu ya yolda harcıyoruz ya da ayrı evlerde kalmak zorunda kalıyoruz. Meb 5-7 temmuz arasında aile birliği sağlayamamış öğretmenler için 2. Kez başvuru hakkı vermiştir ancak bize yine norm kadro bulunmayan Özür ilçelerimiz açılacak. Olmayan normlara nasıl atanalım ? Eğer il dışı gibi biz il içi mağdurlarına da tüm il açılırsa en azından daha yakın ilçeleri de yazıp atanabilir ailelerimize biraz da olsa yakınlaşabiliriz. Bu konuda kamuoyu farkındalığı yaratmanız için size güveniyoruz.

İyi akşamlar il içi mağdur öğretmenlerden sadece birisiyim ve ben gibi bir sürü öğretmenin mağduriyeti giderilmesi için siz de bize destek olun ilk defa il içi için ikinci kez atama yapabilecek haberi geldi ama bu bizi havada bırakan bir haber oldu yarına nasıl neyle uyanacağımızı bilmiyoruz . Eşimle aramızdaki mesafe 200 km ben hafta sonları sadece evliliği yaşayan şöför Nebahat gibi hayatı yollarda geçen bir öğretmenim. Bende işime adapte olmayı isterdim ama buna ne mesafeden doğan aile birliği olamama ne de yolların sıkıntısı izin vermiyor sesimize ses olun bizi de haber yapın. İkinci kez yolda bebeğimi kaybetmek istemiyorum bir anne olmaya çalışan öğretmenin çığlığı belki de bu ...

Merhabalar ben il içinde yıllardir yer değiştiremeyen Özür ilçeme 50 km daha yaklasamayan bir sınıf öğretmenim. Mebin verdiği 2. Grup Özür grubu için bize de ilin tüm ilçeleri açılsın. Bizi Haber yaparsanız seviniriz.

Merhaba il içi özür grubundaki öğretmenlerin mağduriyetlerini dile getiren bir haber yapamazmısınız.Aynı ilde ayrı evlerde yaşayan parçalanmış aileler bakanlık tarafından senelerdir görmezden geliniyor.Evinden km'lerce uzakta yaşayan bu öğretmenlerin sesine kulak verir misiniz.Bakanlıktan acilen çözüm istiyoruz.Bunu bizim için haber yapar mısınız?

İl içi uzak ilçelerde özür ataması bekleyenleri daha ne kadar görmezden geleceksiniz. Aynı ilde 200 km illerarası mesafe. Bizlerede destek lütfen

Günlük 180 km yol 6 vasıta 5 saat yolda geçiren 6 aylık anne sütü alan bir bebeğim 4 yaşında anaokuluna başlayacak bir kızım var. Onların bakımı ve beslenmesini bu şartlarda öğretmen bir anne olarak yapmam çok Zor. Bize destek olun.

İyi akşamlar il içinde hiç bir şekilde yer değiştiremeyen hergün 5-6 saati yolda geçen öğretmenleriz bizim de haberimizin yapılmasını istiyoruz 2. Atama hiç bir yer atılmadıktan sonra çözüm değil sesimizi duyurun lütfen

Ağustos ayı özür grubu atamasında İzmir ili içerisinde yer değiştirmek için başvuru yaptım. Şu an çalıştığım okul İzmir'in Aliağa ilçesinin Yeni Şakran mahallesindedir. İkamet ilçem Karşıyaka, eşimin çalıştığı ilçe ise Bornova. Bana tercih döneminde açılan okul sayısı bu iki ilçenin toplamında üç ve bunlardan iki tanesi muhtemel boşalacak kadroydu. Tabi üç okulu da yazdım ve sonuçlar açıklandığında boş olan kadroya 449 puanlı birinin atandığını gördüm. Muhtemel boşalacak kadrolar ise zaten boşalmamıştı. Evim okulum arası 80km günde git-gel 160 km yapıyor. Toplu taşımayla ancak 3 aktarma yaparak gidiliyor ve malesef en az 2 saat sürüyor yol. Ders programım düzenlenemediğinden okula yetişebilmek için özel aracımla gitmek zorunda kalıyorum ancak bu da aylık 800-1000tl arasında bir yakıt masrafına neden oluyor. Yolda atlattığım tehlikeler de cabası. Aliağa'da bulunan PETKİM nedeniyle bütün yol petrol tankerleriyle başetmek zorundayım.
Bu şekilde git-gel yaparak tükendiğim için mesleğimi gerektiği özveriyle yapamadığımı düşündükçe daha da mutsuz oluyorum. Maddi ve manevi olarak çökmüş durumdayım.

Merhabalar.toplamda 5 saatim yolda geçiyor 180km git gel yapiyorun ve 2 aylık bebeğim var.tek isteğim kızıma daha çok zaman ayırmak ve evime biraz da olsa yaklaşmak.ilicine ilçe emri ile sıkıntının gideceğini dusunuyorum.en azından ilicine özür ilçeleri değil de tüm ilçeler de açılabilir.sesimizi duyurabilirseniz çok mutlu olacağız.

Il içinde km lerce yol giden öğretmenlerin sesini duyurun lütfen
Il ici mağdurlarına çözüm istiyoruz
Günlük ulaşımı olmayan yere kura ile fazlalık olarak atandım
Il içine ilçe emri lutfen
200 km 5 saat gidis

Iyı aksamlar izmir aliağada fen bilimleri öğretmeniyim eşim bayraklıda görevli evimizle okulumuz arası 75 km il içi mağduruyum.eş durumu tayininde sadece bayraklıda muhtemel boşalacak yerler açılıyor en azından bu send il içindeki özür grubunada bütün ilçeler açılsında evimize biraz yaklaşabilelim komşu ilçeyi yazabilelim.bu istegimizi haber yaparsanız tum il içi mağdurlarını sevindirmiş olursunuz şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

İl içi özür grubu parçalanmış ailedir.Bizim gibi aynı ilde olupta ayrı evlerde yaşayan yada günleri yollarda geçen öğretmenlere tercih için tüm ilçeleri açmaları gerekir.En azından evlerimize biraz daha yakın olarak aile birliğimiz sağlanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber