Trende içi patlayıcı dolu çanta bulundu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da trende içinde patlayıcı madde bulunan şüpheli çantanın sahibi özel güvenlikçi emekli komiser çıktı.

Adana Elazığ seferini yapan Fırat Ekspresi'nde, içinde patlayıcı madde bulunan şüpheli çantanın sahibinin Adana'da özel güvenlik dersi veren emekli komiser olduğu belirlendi. Kuşsarayı Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Adana Elazığ seferini yapan 51502 sefer sayılı Fırat Ekspresi yolcu treninde içinde patlayıcı madde ve düzeneğinin bulunduğu şeklindeki ihbar üzerine yapılan araştırmada, tren ile Elazığ'a gelen Turgut Toksun (16) ve Ahmet Gürsu'nun(17) bagajlarını koyduğu rafta şüpheli çanta bulundu.

Trende yapılan aramada içinde 2 adet fünye, 25 santimetre saniyeli fitil, 1 adet çok amaçlı bıçak, 1 adet pense ve 1 adet Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'nca bastırılmış patlayıcı madde düzeneği hakkında bilgi veren broşür, film kutuları içinde birer TNT ve C-4 patlayıcı ile yine filim kutusu içinde cinsi tespit edilemeyen patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

Jandarma tarafından yapılan çok yönlü soruşturmada patlayıcı maddelerin bulunduğu çantanın özel güvenlik dersi veren ve Adana'da 31 Mayıs 2007 günü çantasını çaldırdığı belirlenen emekli komiser S.S'ye isimli ait olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber