Öğretmenlere yönelik trafik eğitimi başladı

- İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda, öğretmenlere yönelik olarak "Mesleki Çalışma Programı" çerçevesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince 2 saat süre ile Trafik Güvenliği ve Farkındalığı için verilecek olan eğitim başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2018 16:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmenlere yönelik trafik eğitimi başladı

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda, öğretmenlere yönelik olarak "Mesleki Çalışma Programı" çerçevesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince 2 saat süre ile Trafik Güvenliği ve Farkındalığı için verilecek olan eğitim başladı.

Eğitimlerde trafik sistemi, trafiğin unsurları ve güvenliğinin önemi, görme, görülme ve duymanın trafikteki riskleri azaltmadaki önemi, hıza bağlı riskler, kavşaklarda karşılaşabilecek riskler; cep telefonu kullanımı, öndeki aracı geçme kuralları, yorgun ve uykusuz araç kullanmaya bağlı riskler ile emniyet kemeri kullanmanın önemi konuları üzerinde durulacak. Bu kapsamda, Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Mamak ve Keçiören ilçelerinde yer alan okullardan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon kurularak her ilçedeki toplam öğretmen sayısının yüzde 30'u kadar farklı branşlardaki öğretmenlerden katılımcı gruplar oluşturulmuştur.

6-13 Eylül 2018 tarihleri arasında devam edecek öğretmen eğitimlerinde 6 bin 500 katılımcıya, il genelinde ise 10 bin katılımcıya ulaşılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber