Örsan Öymen: Vitrin malzemesi olmamak içinr adaylıktan çekildim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Örsan Kunter Öymen, ?CHP yönetimi tarafından vitrin malzemesi olarak kullanılmayı reddettiği için milletvekili aday adaylığından çekildiğini? bildirdi.

Öymen, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Temmuzda yapılacak milletvekili seçimleri için CHP'den adaylık başvurusu yaptığını, ancak aday listelerinin dün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında açıklanmasının ardından oylamaya geçilmeden başvurusunu çektiğini kaydetti.

?CHP'nin ideolojisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı kişilerin listenin üst sıralarında yer aldığını, ancak kendisi gibi sol kimlik ve gençlik vurgusu yapan adayların listeye giremediğini? ileri süren Öymen, şunları kaydetti:

?CHP'de yönetim tarafından sadece bir vitrin malzemesi olarak kullanılmayı reddettiğim için, aday adaylığından çekildim.

Tüm bunlara rağmen seçimlerden önce parti içinde sıkıntı yaratmamak amacıyla PM üyeliğinden istifa etmiyorum, sadece milletvekili adaylığından çekiliyorum. Ayrıca CHP'yi Genel Başkan ve yakın çalışma arkadaşlarının kişisel, bireysel malı olarak görmediğim için CHP'nin milyonlarca seçmenini 22 Temmuz'da yüzbinlerce üyesi olan, sürekliliğe sahip bir kurum olarak gördüğüm CHP'ye oy vermeye çağırıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber