Diyarbakır medya akademisi mezunları sertifikalarını aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve UMED iş birliğiyle yeni nesil iletişimciler yetiştirilmesi amacıyla açılan Medya Okulu'nda, eğitimlerini tamamlayan gençlere sertifikaları törenle verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2018 12:21, Son Güncelleme : 11 Eylül 2018 12:24
Diyarbakır medya akademisi mezunları sertifikalarını aldı

Merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, UMED Başkanı Aslan Değirmenci, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan, TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz, Anadolu ajansı (AA) Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin, basın mensupları, bürokratlar, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Medya Okulu'ndan mezun olup, sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi.

"DİYARBAKIR'I DOĞRU ŞEKİLDE TANITMAMIZ LAZIM"

Düzenlenen törende konuşan ve Diyarbakır ile ilgili algının giderilmesinde medyanın çok önemli rolü bulunduğunu belirten Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, "Diyarbakır' çok güzel bir kent, ancak bu yönüyle yeterince bilinmiyor. Diyarbakır gerçekliği ile algısı arasındaki marjın en yüksek olduğu illerden biri. Diyarbakır bunu hak etmiyor. Bu noktada medyanın çok önemli bir rolü var. Diyarbakır kent olarak kadim ve modern kent unsurları ile çok güzel bir kent. Diyarbakır'ı doğru şekilde tanıtmamız lazım. Burada teröre karşı devletin çok net bir duruşu var. Hamdolsun bu duruş sonuç alıyor. Medya ne kadar özgür olursa ülkemiz ve yöremiz için faydalıdır." dedi.

"ANADOLU AJANSI GÜVENİLİR HABERİN MERKEZİ"

Gazetecilik mesleğini, doktorluk, öğretmenlik gibi kutsal bir meslek olarak gördüğünü ifade eden Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ise, "Gazeteci, gerçeğin peşinde koşan, insanlara gerçeği ulaştıran, özellikle son dönemde sosyal medyanın yoğunluklu olarak ortaya çıkmasından sonra gerçeği bütün bu bilgi çöplüğü içerisinde bulup, ayıklayıp insanlara sunan kişidir. Devletler politikalarını bu bilgiler üzerine sunuyor. Bugün geldiğimiz noktada, devletler, bilgi üzerine kendi politikalarını uyguluyor. Biz bunu Anadolu Ajansı'nda çok net olarak görüyoruz. Anadolu Ajansı, Türkiye'de güvenilir haberin merkezi. Daha doğrusu Türkiye'de haberin ana kaynağı. Anadolu Ajansı, bundan yaklaşık 7-8 yıl öncesine kadar uluslararası haberlerini tercüme vasıtasıyla alıyordu. Bugün ise dünyanın 90'ı aşkın ülkesinde Türkiye'den gönderdiğimiz arkadaşlarımız haber takibi yapıyor. Şu an yurt dışında 41 ülkede Anadolu Ajansı'nın bürosu bulunuyor." şeklinde konuştu.

"MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONLARI YÜRÜTÜLÜYOR"

Haberciliğin aynı zamanda toplumların yönlendirilmesinde, ülke politikalarının belirlenmesinde de çok etkili olduğunu ifade eden Mutanoğlu, "Maalesef son dönemlerde özellikle Ortadoğu bölgesinde ve bizim yakınında olduğumuz bu bölgelerde, rejim ve sistem değişiklikleri ve toplumsal değişimlerle medyanın kullanımı da çok farklı bir noktaya geldi. Ama bölgemizde haberi bir silah olarak kullanmak, haberi bir mevzi bir manevra için kullanmak artık çok yaygınlaşmış durumda. Bu hakikaten bu mesleğe gönül vermiş, hayatını bu meslek üzerine kurgulamış bizleri üzüyor. Özellikle medya üzerinden algı operasyonlarının yürütüldüğü bir süreç yaşıyoruz maalesef. Yapmamız gereken şey, hakkaniyet ve doğruluktan ayrılmamak. Bunun üçüncü bir yöntemi yok. Gayri meşru yollarla, meşru hedeflere ulaşılamaz. Kullandığınız yolla tezvirat ve algı operasyonları yapıyorsanız bir yere kadar gidersiniz. Bize gerçekleri haykıracak, gerçeklerin yanında yer alacak, doğru soruları soracak, dünyaya açık, aydın görüşlü yeni bir gazeteci nesli gerekiyor. Bunun da bu tür eğitimlerle yetiştiğini görüyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"YENİ NESİL İLETİŞİMCİ ARKADAŞlARIMIZIN KİRLİ OYUNLARI BOZACAĞINA İNANIYORUM"

Gençlerin hak ve hakkaniyetle mesleklerini en iyi şekilde yapacaklarına canı gönülden inandığını ifade eden AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, şunları kaydetti: "Gençler bizim umudumuz ve geleceğimiz. Gençler umudun, sevginin, aydınlığın temsilcileri. Gençlerin gözündeki ışığa ve umuda şahit olmak, bizleri yüreklendiriyor. Bizleri yüreklendiren gençliğe selam olsun. İnşallah şimdi sıra gençliğin ruhunu ve dinamizmini medyamıza katmak ve medya anlamında onları güçlü kılmakta. Çünkü emperyalizmin bir istila gücü olarak kullandığı medyada, yeni nesil iletişimci arkadaşlarımızın, onların kirli oyunlarını bozup temiz sayfalar açacaklarına inanıyorum."

"SON 3 YILDIR BÖLGEMİZE BAHAR GELDİ"

"Bölgemiz bugüne kadar maalesef kaosla terörle ve şiddetle anılıyordu. Özellikle son 3 yıldır bölgemize bir bahar geldi. Bizde bu bahar havasından faydalanarak gençlerimizle yüreklerimizi birleştirmek istedik" diyen UMED Başkanı Aslan Değirmenci, "Terör örgütü PKK, okul boykotlarıyla bölge il ve ilçelerinde eğitimi sekteye uğratmayı denedi. 100'ü aşkın öğretmeni katletti. 6-8 Ekim olaylarında 212 okul yakıldı. 123 bin 98 öğrencinin eğitim hakkı gasp edildi. Telafi eğitimleri ve çocuklarımızın başka okullara nakledilmesiyle mağduriyet büyümeden engellendi. Ve terör hedefine ulaşamadı. Bölge halkımız direndi, devlet üzerine düşeni yaptı, örgüt yalnızlaştı. Terör neden eğitimi hedef aldı? Çünkü, terör sorgulayan nesil istemiyor. O zaman sorgulatacağız, sorgulayacağız." diye konuştu.

"MEDYA AKADEMİMİZ TERÖRE KARŞI VERİLEN MÜCADELEDE BİR MUM YAKTI"

Medya akademisinin teröre karşı verilmesi gereken mücadelede sadece bir mum yaktığını ifade eden Değirmenci, "Terör düşünen ve üreten gençlik istemiyor, o zaman düşüneceğiz ve üreteceğiz. Eğitimli, ilim ve bilimle barışık onurlu ve duyarlı gençlik bizi yarınlara taşıyacak. Bunu başarabilirsek yarınlarımız karanlık değil, aydınlık. Biz verilmesi gereken bu mücadeleye sadece medya akademilerimizle bir mum yaktık. Medyanın görevlerini, işlevlerini, ilkelerini, etkilerini genç iletişimci kardeşlerimize anlattık. Donanımlı yeni nesil iletişimciler yetiştirilmesine katkı sunduk." şeklinde konuştu.

"BU EĞİTİMLER BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU"

TRT Diyarbakır Bölge Müdürü Hamit Yaz ise, "Bu tören bir sonuç. Eğitimler ile genç arkadaşlarımıza yeni bir yok çizmek ve onları meslek alanlarındaki uzman kişilerle buluşturmak istedik. Bu eğitimler bir ihtiyaçtan doğdu. Bölgemizde medya ayağında eksikliklerimiz var. Bu anlamda gençlerimize ihtiyacımız var. Öğrenci kardeşlerimizin de düzenlenen eğitimlere yoğun bir katılımını gördük. Bugün sertifikalarını alan arkadaşlarımızın mesleğin hakkını sahaya yansıtacaklarına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"BÜTÜN MEDYA ÇALIŞANLARININ HAKTAN VE HALKTAN YANA OLMASINI TALEP EDİYORUM"

AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, "Bugün sertifika alan kardeşlerimizin iletişim alanındaki bu eğitimi en iyi şekilde aldıklarını inanıyorum. Bugün geldiğimiz noktada haberin kendisi kadar haber kaynağı da önem arz ediyor. Hakkaniyetten ve adaletten bahsettik. Medya mensuplarının bu duruma çok dikkat etmesi gerekiyor. Ben tüm medya çalışanlarının ve bugün sertifikalarını alan kardeşlerimizden her zaman halktan ve haktan yana olmasını talep ediyorum. Eğer emrolunduğumuz gibi dosdoğru olursak sorunlarımızın çözüldüğünü sizde göreceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"MEZUN OLAN KARDEŞLERİMİZİN ETİK İLKELERE SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Belediye olarak kentin fiziki, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan ise, "Diyarbakır'ın çağdaş, yaşanabilir, temiz bir şehir olması için çalışıyoruz. Temel hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara eğitim, kültür, sanat ve sportif alanda da hizmetler sunmaktayız. Bu kapsamda yeni nesil iletişimciler yetiştirmek için destek sunduğumuz eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Medya akademisinden mezun olan öğrencilerimizin medyanın etik ilkelerine ve değerlerine sahip çıkmasını, insan hak ve konumunun her şartta korunmasını ilke edinmesini diliyorum." İfadelerini kullandı.

"ÖZVERİLİ EĞİTMENLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Katılımcıların konuşmalarının ardından derslere istikralı ve yoğun bir şekilde katılım gösteren öğrenciler de kürsüden görüşlerini ifade ettiler. Eğitimin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Nurevşan Dervan, "Alanında uzman konuklarla bizleri bir araya getiren UMED'e teşekkür ediyor, bu ve benzeri eğitimlerin bölgemizde artırılmasını talep ediyorum. Her hafta büyük bir şevkle derslere katıldığım sağlamamıza yol açan özverili eğitmenlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"DERSLERİ HER HAFTA İPLE ÇEKTİK"

Medya Akademisinin Diyarbakır'da açılacağını duyunca çok heyacanlandığını belirten öğrencilerden Sinan Yılmaz ise, "Bu tarz eğitimler genelde İstanbul ve Ankara'da oluyor. UMED'e bu eğitimi Diyarbakır'a kadar getirdiği için teşekkür ediyorum. Her hafta ilk heyecanla derslere katılarak diğer haftaları iple çektik. Mesleki hayata ilişkin birçok detayları bu eğitimlerde tecrübeli meslektaşlarımızdan öğrendik. Bu imkanları bizlere sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan 60 katılımcıya sertifikaları verildi. Tören, gençlerle hatıra fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi. Programın sunumunu ise TRT'den Ergül Birgül gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber