DP'nin ağır topları adaylıklarını çekti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan'la birleşme gerçekleşmeyip, ardından listelerde anlaşmazlık çıkınca DP'den dün kopmalar meydana geldi. Saffet Arıkan Bedük, Mehmet Ali Bayar, Deniz Ülke Arıboğan, Bahattin Şeker, Rıza Akçalı, Orhan Keçeli ve Hasan Subaşı adaylıklarını geri çektiler.

SAĞDA birleşmekten son dakikada vazgeçen DP ve Anavatan'da büyük çöküş yaşandı. Tüm hesaplarını birleşmeye göre yapan her iki parti de dün yeni istifalarla sarsıldı ve YSK'ya eksik liste verdi. Listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na veren Anavatan, 36 ilde aday gösteremezken, DP, 12 ilin listelerini boş verdi, 11 ilde de eksik aday gösterdi. Partiler, eksik illerini 10 Haziran tarihine kadar YSK'ya bildirecek.

Demokrat Parti'de liste başı yapılan isimler gün boyunca bir çok önemli ismin adaylıklarını geri çekmesine neden oldu. Mehmet Ali Bayar, Bahattin Şeker, Orhan Keçeli, Deniz Ülke Arıboğan listeler YSK'ya verilmeden adaylıklarını geri çekerken, Ağar'ın en yakınındaki isimlerden Saffet Arıkan Bedük listelerin teslim edilmesinden sonra adaylıktan çekildi. Adaylıkların geri çekilmesinde Şanlıurfa'dan birinci sıraya yerleştirilen Susurluk kazasının aktörlerinden Sedat Bucak ve Mesut Yılmaz'la birlikte Yüce Divan'da yargılanan eski ANAP'lı Bakan Yaşar Topçu'nun Sinop'tan 1. sıradan aday gösterilmesinin etkisi oldu. DP Genel Başkan Yardımcısı Bedük, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün arkasından ikinci sıra adayı olunca partideki görevinden istifa edip adaylıktan çekildi. Kendisine birinci sıra sözü verildiğini belirten Bedük, "Bana ihtiyaç olmadığını değerlendiriyorum" dedi.

Adaylar arasında eski ANAP'lı milletvekili ve bakanların sayılarının çokluğu dikkat çekti. Eski ANAP'lılardan Turizm eski Bakanı İlhan Aküzüm Kars'tan birinci sıra, eski Bakan Eyüp Aşık Trabzon birinci sıradan aday gösterildi.

Aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na veren Anavatan ise, 45 ilde aday belirleyebildi.

Dülger ailesi liste dışı

EŞİNİN başka partiden aday olmasını "Demokratik bir aile yapısına sahibiz" diyerek savunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, siyasete veda etti. AKP listelerine alınmayan Dülger'in DP'den aday olan eşi İlhan Dülger de DP listesine konulmadı. Dülger ailesinin ilginç siyasi deneyimi sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber