Karma eğitim kalkıyor mu? İbrahim Kalın yanıtladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Üçüncü sorunuza gelince, bakanlığımız bir açıklama yaptı. Mahkeme kararına istinaden yapılan bir mahkeme kararını esas alan bir düzenleme yapıldı. Bu karma eğitim kaldırılıyor gibi bir propagandaya dönüştürüldü. Kaldırılması söz konusu değil.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2018 19:00, Son Güncelleme : 11 Eylül 2018 19:11
Karma eğitim kalkıyor mu? İbrahim Kalın yanıtladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Karma eğitimle ilgili haberler yapıldı. Sizin ağzınızdan net cümleler duyabilir miyiz? Kalıyor mu, kalkmıyor mu?

Kalın, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tür açıklamalarını ciddiye almak mümkün değil. Ana muhalefet liderine de yakışmayan zaman zaman açıklamalar yapıyor, daha kötülerini de yaptı geçmişte. Bunun kendisine bir faydası olmadı. Hele ki cumhurbaşkanımıza saldırılarla yol alabileceğini zannediyorsa, ne sayın cumhurbaşkanımızı ne siyaseti bilmediği anlaşılır buradan.

Ekonomiyle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptım, söyledim. Onları tekrar etmek istemiyorum.

Perşembe günü alınacak kararı kestiremem. Bilemiyorum, onu hep birlikte göreceğiz. Ama meselenin sadece bu konuyla ilgili olmadığını, bunun bir ekosistem olduğunu hepimiz biliyoruz. Atılan adımlar da bunu dikkate alan kapsamlı adımlar. Zaten o çerçevede de Hazine ve Maliye Bakanımızın hazırladığı program da bu ayın içerisinde açıklanacak. Bu ekonomik üretimle ilgili, dengelerle ilgili de yol haritası oluşturacak. OVP'yi beklemekte fayda var. Bu ayın içinde sayın bakanımız OVP'yi açıklayacak. Bu dar boğazdan hep birlikte daha da güçlenerek çıkacağız.

Üçüncü sorunuza gelince, bakanlığımız bir açıklama yaptı. Mahkeme kararına istinaden yapılan bir mahkeme kararını esas alan bir düzenleme yapıldı. Bu karma eğitim kaldırılıyor gibi bir propagandaya dönüştürüldü. Kaldırılması söz konusu değil. Fakat, belli okullarda kız erkek ayrımı şeklinde eğitim verilmesine imkan sağlayan bir karar da var ortada. Burada tercihlerin çoğaltılması söz konusu. Demokratik toplumlarda da aslolan opsiyonların çoğaltılmasıdır.

Hiç kimse hiçbir veliye, 'sen çocuğunu karmaya ya da olmayana göndermek zorundasın' diye bir şey empoze etmiyor. Ama alternatifleri sunuyoruz. İsteyen tercih edebilir. Burada kafa karışıklığına mahal verecek durum da yok aslında. Karma sistem devam ediyor, bunun yanında karma olmayan bir eğitim de verilebilir.

MEB'den 'karma eğitime darbe' açıklaması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber