Orgeneral Sarıışık: PKK konusu en kısa sürede halledilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısıyla ilgili olarak, "Bu konu mutlaka en kısa süre içerisinde halledilecek, ama ülkede önce birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlamamız lazım" dedi.

Orgeneral Sarıışık, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret etti.

Valiliğe girişinde polis tören mangasını selamlayan Orgeneral Sarıışık, Vali Alaaddin Yüksel ile bir süre görüştü.

Orgeneral Sarıışık, çıkışta gazetecilerin, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısıyla ilgili soruları üzerine, şunları söyledi:

"Ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak, ülkenin bekasını yerine getirmek adına kahraman emniyet güçlerimiz bundan evvel olduğu gibi hala orada görevlerine devam ediyorlar. Üzüntümüz sonsuz, ama ülkemizin bugünkü hale gelmesi için atalarımızın neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Hepimiz o ailelerin çocuklarıyız. Onun için evlatlarımız orada özveriyle görevlerine devam ediyor, ama inşallah bu işlerin üstesinden gelecek komutanlarımız bu konuda gereken her türlü tedbirleri alıyorlar. Emniyet güçlerimiz görevlerini en güzel şekilde yerine getiriyorlar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konu mutlaka en kısa süre içerisinde halledilecek, ama ülkede önce birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlamamız lazım." Orgeneral Sarıışık, ülkede birlik, beraberlik ve bütünlüğü sağlamanın yanı sıra herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini bildirdi.

Antalya'da Ege Ordusu Komutanlığı Bölgesi içerisinde bulunan birlikleri denetlediğini ifade eden Orgeneral Sarıışık, Isparta ve Eğirdir'deki birliklerde de denetleme yapacağını belirtti.

Antalya Valisi Yüksel'e nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Orgeneral Sarıışık, Antalya'nın Türkiye'nin gözbebeği illerinden biri olduğunu ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Orgeneral Sarıışık, modern bir il olan Antalya'nın, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden illerin başında geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber