Yeni keşfedilen Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi'ne uğramalısınız

Furkan Kumkaya memurlar.net için yazdı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 00:25, Son Güncelleme : 13 Eylül 2018 10:53
Yeni keşfedilen Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi'ne uğramalısınız

Ülkemizde her geçen gün yeni yerler keşfediliyor. Bunlardan biri de Kastamonu'nun kanyonlar bölgesi. Kastamonu bilinmeyen bir çok güzelliği içinde barındırıyor. Öyle özel noktaları var ki, yeni rotanıza Kastamonu'yu eklemek isteyeceksiniz. Bunlardan biri de Horma Kanyonu ve sonundan dökülen Ilıca Şelalesi.

HORMA KANYONU

Horma Kanyonu, Kastamonu'nun kanyonlar bölgesinin en popüler noktası. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan kanyon son çalışmalar ile birlikte turizmin gözbebeği olacağa benziyor.

Kanyon içerisinde özel bir şekilde hazırlanan platform eklendi. Kanyonun içerisinde sonuna kadar yürüyebileceksiniz.

Çalışmalar bittiğinde, kanyonun sonuna kadar giden 1 saatten fazla süren bir yürüyüş alanı oluşmuş olacak. Kanyonun sonunda ise bir doğa harikası olan Ilıca Şelalesi var.

ILICA ŞELALESİ

Ilıca şelalesine ulaşmak için Horma kanyonundan çıkıp 11 km yol gitmeniz gerekiyor. Tepenin etrafını tamamen dönmeniz gerekiyor. Ulaştığınız yerde sizleri ahşap yayla evleri karşılıyor.

Köylü teyzelerin amcaların el emeği gözleme ve diğer yemeklerini büyük revaçta. Yöresel kıyafetlerini giyen teyzeler ise fotoğraf çekilmek için para istiyor. Onun da ticaretine başlamışlar.

Şelale yemyeşil suyu ile çok da geniş olmayan bir alanı dolduruyor. Seyir terasları ise fotoğrafçılar için harika olmuş. İsterseniz içinde yüzebiliyorsunuz ama dikkatli olmakta fayda var. Şelale altlarındaki cadı kazanları sizi çekebilmekte.

Çevrede diğer görülecek yerler ise şöyle ;

Valla Kanyonu

Ilgarini Mağarası

Çatak Kanyonu (Azdavay ilçesinde)

KASTAMONU MUTFAĞINDA NELER VAR

Kara çorba

Banduma

Çelme helva

Tirit

Etli ekmek

PINARBAŞI'NDA KONAKLAMA

Bu kadar turistik olmaya başlayan bir yer için konaklama imkanları her ne kadar kısıtlı olsa da Pınarbaşı'nda otel mevcut. En çok tercih edilen yer ise Sarımeşe Otel. Fiyatlar sezonda değişiklik gösterse de gecelik ortalama 150 lira civarında.

PINARBAŞI'NA NASIL GİDİLİR ?

Pınarbaşı'na İstanbul istikametinden gelirken yolunuz yaklaşık 500 km olup, 6 saat sürmekte. Karabük üstünden geleceğiniz için yolda Safranbolu' ya da uğrayabilirsiniz.

Ankara'dan gelenler için ise Ilgaz tüneli sayesinde yol epey kolaylaştı. Aslında bu uzun yol. Ama yol üzerinde Ilgaz dağlarına ve Kastamonu merkeze uğrayabilir yeni yerler görebilirsiniz. Kastamonu üzerinden yol 5 saat, Karabük üzerinden 3.5 saat sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber