İstanbul'da popüler erkek adaylarla yarışacak tek kadın aday

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı Nevval Sevindi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin vitrinindeki İlhan Kesici, MHP'li Gündüz Aktan ve Saadet Partili Recai Kutan gibi popüler erkek adaylarla yarışacak tek kadın aday oldu.

Aday listelerinde ön plana çıkan kadın adaylardan DP'li Sevindi, ANKA'ya yaptığı açıklamada Türk siyaset tarihinde TBMM'ye girebilecek kadın aday sayısının ilk kez yüzde 10 seviyesinde ortaya çıktığını belirterek, kadın seçmenlerin de oylarının bir güç olduğunu fark ederek oylarıyla bu sürece katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi. Sevindi, "Türk siyasetinde kadınların daha etkin yer alabilmesi için, Cumhuriyet mitingleriyle de kendini gösteren kadın gücünün siyasete yansıyabilmesi için, kadın seçmenlerin de bu sürece oylarıyla katkıda bulunmaları gerekir. Kadın seçmen, kendi oyunun bir güç olduğunu fark etmeli. Siyaset kadın adaylarıyla bir nebze de olsa bu gücü fark etti, artık söz kadın seçmende" dedi.

"MERKEZ SAĞI MİLLET SANDIKTA BİRLEŞTİRECEK"

Nevval Sevindi, merkez sağda hüsranla sonuçlanan bütünleşme çabaları konusunda da, "Merkez sağı millet sandıkta birleştirecektir. Merkez sağın tek adresi de DP olacaktır. DP'nin tarihi misyonu ve demokrasiye olan hizmetleri, birleştirici unsur olacaktır" diye konuştu.

AKP'nin merkez sağa yerleşme iddiası ve CHP'nin vitrinine merkez sağdan isimleri öne çıkarmasını da değerlendiren Sevindi, "AKP'nin merkezleşebilme çabasına en ciddi darbe Abdüllatif Şener'in aday olmamasıyla gelmiştir. Sayın Şener'in verdiği ipuçlarından AKP'nin sistemle rejimle kavga etmesi ve dolayısıyla merkezleşemediği eleştirileri ortaya çıkıyor. Merkez parti görüntüsüyle kavga etmeye devam edeceği anlaşılıyor. CHP'nin ise merkez sağdan isimleri vitrine koyması, Anadolu deyimiyle göstermelikten öteye gitmeyecektir. Siyasi zihniyet değişmedikten sonra farklı siyasi zihniyetleri yanınıza almakla amaca ulaşılamaz, göstermelik kalır" dedi.

"SİYASET 23 TEMMUZ'DA YENİDEN YAPILANACAK"

DP'li Sevindi, partilerin aday belirleme politikasının, 23 Temmuz sabahından itibaren Türk siyasetinde bir yeniden yapılanmanın işaretini verdiğini ve bu yapılanmada kadınların da ön planda olacağını vurgularken, "23 Temmuz'da yeni oluşumlar, yeni yapılanmalar söz konusu olacaktır. DP de bu yapılanmada odak noktası olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber