Bakanlık, 'bakım faturası 185 bin TL' haberini yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir gazetede yer alan "Bakan yardımcısının makam aracının rutin bakım faturası:185 bin TL" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2018 18:47, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 00:36
Bakanlık, 'bakım faturası 185 bin TL' haberini yalanladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir gazetede yer alan "Bakan yardımcısının makam aracının rutin bakım faturası:185 bin TL" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, "13 Eylül 2018 tarihinde bir haber sitesinde yayınlanan 'Bakan yardımcısının makam aracının rutin bakım faturası:185 bin TL' başlıklı haberle alakalı aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Söz konusu haberde, 'Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bakan yardımcısına tahsis edilen zırhlı mercedesin bakıma gittiği ve bakım maliyetinin 185 bin 973 lira olduğu' iddia edilmektedir. Haberde yer verilen araç bakan makamı tarafından kullanılan makam aracı olup, ifade ettiğiniz gibi bakan yardımcısı tarafından kullanılmamaktadır. Söz konusu araç, 25 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa'dan Ankara'ya dönerken Aksaray-Ulukışla istikametinde trafik kazası yapmıştır. Trafik kazası sonucunda yapılması zaruri olan maddi hasarların giderilmesi, onarım ve parça değişikliklerinin sağlanması maksadıyla araç için 4734 Sayılı kanunun 21/F maddesi kapsamında tarafımızdan ihaleye çıkılmıştır. Haberde iddia edildiği gibi ihaleye tek firma katılmamıştır. Ankara'da hizmet veren 4 adet yetkili firmaya ihaleye katılmak üzere davet yazısı gönderilmiş ve bu firmalardan 3 tanesi idaremizden ihale dokümanını satın almıştır. Bu firmalardan ikisi tekliflerini iletmişler, ihale komisyonunun değerlendirmesi sonucunda 169 bin TL ile en düşük teklifi veren firma ihaleyi almıştır" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Olay bundan ibaret iken; 'bakan makamına ait olan hizmet aracı' haberlerde sanki 'bakan yardımcısına hizmet ediyormuş' gibi gösterilmektedir. Yine haberde doğru olmayan ve iddia şeklinde yer verilen söz konusu rakam, makam aracının rutin bakım masrafı değil, kaza sonrası onarım ve parça değişimini kapsamaktadır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın özellikle kamudaki araçlar konusunda uygulayacağı tasarruf tedbirlerine atıfta bulunarak, maksatlı bir şekilde kaleme alınan bu haber söz konusu sitenin niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımızın bütün birimlerinde kullanılan araç-gereç ve ekipmanlar da kamu yararı hususu ziyadesiyle gözetilmekte, tasarruf konusunda da gerekli tüm tedbirler alınmakta ve uygulanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber