İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rize'de Köksal Toptan şoku

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köksal Toptan'ın ismini, DP'nin Rize 1. sırasında aday olarak görenler bir anda şok geçirdiler.

Samanyoluhaber akşam saatlerinde yayınlanan parti listelerine bakanlar, bir anda şok oldular. Rizeli Köksal Toptan memleketi Rize'den aday olmuştu. Ama aday olunan Parti'nin adı Ak Parti değil, Demokrat Parti olduğunu yazdı.

Herkesin aklına benzer sorular geldi. Ak Parti böylesine önemli bir ismi nasıl olup da Demokrat Parti'ye kaptırmıştı? Ayrıca böyle önemli bir transferden medyanın nasıl haberi olmamış, bu gelişme nasıl basına sızmamıştı?

Görenler gözlerine inanamadı ve bir kez daha ismi okumayı tercih etti. Yanlış olan birşey yoktu. Köksal Toptan Demokrat Parti'nin Rize'den milletvekili adayıydı.

Toptan'ın Rizeli olduğunu bilenler, bu kez de Ak Parti listesine süratle bir göz attılar. Rize hanesinde TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın adı görünmüyordu. Rize'den aday bir tek Köksal Toptan vardı, o da DP'den 1. sıra adayıydı.

İşin aslının anlaşılması için Ak Parti aday listesinde biraz daha aşağılara doğru bakmak gerekiyordu. Bu listede de bir Köksal Toptan vardı. Ancak memleketi Toptan Rize'den değil, tıpkı geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Zonguldak'tan adaydı. Hem de birinci sıradan.

Sözün kısası iki ayrı listede isimleri ve memleketleri aynı iki aday bulunuyordu. Bu, isim ve bölge benzerliği ilgililerde kısa süreli bir şok meydana getirmişti. Aynı isimdeki iki adayın seçilip meclise girmeleri halinde bir süre herkesin bu türlü karıştırmalar yapabileceği değerlendirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber