Meteorolji uyardı, kuvvetli yağış geliyor - Haritalı

İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 06:30, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 06:29
Meteorolji uyardı, kuvvetli yağış geliyor - Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Güney ve İç Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kayseri, Elazığ, Şanlıurfa, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş ve Diyarbakır'ın batı ilçeleri, Adana'nın kuzey ve doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2.) olması bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 Km/sa.) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 Km/sa.) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda Aksamalar, Çatı Uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber