İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çakıcı raporu doktorları yaktı

Alaattin Çakıcı'ya süresiz sağlık kurulu raporu düzenlenmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Kırıkkale eski İl Sağlık Müdürü F.E.G, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi eski Başhekimi T.A. ile 10 doktorun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 08:40, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 11:38
Çakıcı raporu doktorları yaktı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Alaattin Çakıcı'ya verilen rapor, doktorları yaktı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yüksek İhtisas Hastanesi'nde evrakta sahtecilik ve suç örgütüne üye oldukları iddiası üzerine 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

AĞIR SUCLAMA

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Alaattin Çakıcı'ya 22 Haziran'da süresiz sağlık kurulu raporu düzenledikleri ve Çakıcı'nın elebaşı olduğu suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla aralarında eski İl Sağlık Müdürü F.E.G, eski başhekim T.A. ile hastane müdürü A.Ü., doktorlar S.Z, C.Ş, S.D, İ.K, H.A, Ö.A, A.D, M.G, H.G, O.D. ve hemşire M.U.'nun da bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. Adresinde bulunamayan bir kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor.

GÖREVDEN ALINMIŞLARDI

Olayın medyaya yansımasının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) re'sen inceleme başlattı. Kurul, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar'ı görevden alarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevine atadı. Bayrakdar'ın yerine ise Mehmet Ayaz getirildi.

3 AY YATMIŞTI

Daha sonra raporda imzası bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü F.E.G. ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi T.A. Sağlık Bakanlığı'nca görevden alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. Çakıcı, Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada rahatsızlığı nedeniyle 17 Mayıs'ta Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılmış, 13 Ağustos'ta da Sincan Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber