Yerini beğenmeyenler, DP'den istifa ediyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti'de Malatya'da konulduğu sırayı beğenmeyen üç milletvekili adayı adaylıktan çekildi. Malatya'dan Demokrat Parti 2. sıra adayı Derviş Ali Kılıç, 3. sıra adayı Ali Kalkan ve 4. sıra adayı Mehmet Gültekin, Yüksek Seçim Kurulu'na adaylıktan çekildiklerini yönünde dilekçe verdi.

Kılıç, adaylıktan çekilmesini, Demokrat Parti misyonuna yakışmayan politikalar izlenmesini gerçekçe gösterdi. Kılıç, bu süreçten sonra partide kalmasının bir anlamı olmadığını vurguladı.

ANKA

Demokrat Parti (DP) Ankara 2. bölge milletvekili adayı Mustafa Demirkan adaylıktan çekildi.

Demirkan, adaylıktan çekildiğine ilişkin genel merkeze gönderdiği dilekçesinde, "İlgililerin takdiriyle Ankara 2. bölge 7. sıradan aday gösterildim. Ankara'ya yaptığım hizmetler ve konumum gereği adaylıktan çekiliyorum" dedi.

İHA

- DP HAKKARİ İKİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI KESKİN, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

- HAKKARİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN KESKİN:

- "DP'DEN İSTİFALAR SÜRECEKTİR"

- "LİSTENİN DP'NİN HANGİ İLKE VE AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANDIĞININ İZAH YOLUNU BULAMIYORUM"

FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ (İHA) - Demokrat Parti'nin (DP) Hakkari'den ikinci sıra milletvekili adayı olarak açıklanan Hakkari eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin, adaylıktan çekildiğini, partiden istifaların ise süreceğini belirtti.

Dün açıklanan Hakkari listesinde Necip Zeydan'ın ardından ikinci sırada aday gösterilen Abdurrahman Keskin, bu duruma tepki göstererek adaylıktan çekildi. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bürosunda bir basın açıklaması yapan Keskin, 2006 yılının Aralık ayında, 50 yıllık sosyal demokrat anlayışla bir ailenin ferdi olarak Sosyaldemokrat Halk Partisi'nden ayrılarak DYP'ye geçtiğini belirtti. DYP'ye geçerken, partinin Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın daveti üzerine saflarına katıldığını anlatan Keskin, Genel

Başkan Mehmet Ağar'ın son iki yılda Türkiye ile ilgili yapmış olduğu açılımlar takdirle karşıladığını belirtti. Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Ağar, Türkiye'de barışı, kardeşliği ve huzuru sağlayacağını, bu ilkeler doğrultusunda ülkeyi refaha götüreceğini açıklamıştı. Buna büyük ölçüde de inanmıştım. Ancak 22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılacak milletvekili seçimi genel seçimleri için hazırlanan listeleri gördükten sonra dün DYP, bugün Demokrat Parti adı altında seçime katılacak partinin, bu listeyle bu ülkeye barış, huzur ve kardeşlik getireceği kanısında değilim. Özellikle geçmişte ülkede huzursuzluk yapan insanlarında listede bulunması

bölgede ciddi rahatsızlık doğurmuştur. Ben bu listeleri gördükten sonra ülkede faydalı olacağını inanmadığım için bugün partiden, ikinci sıra milletvekili adaylığından istifa ediyorum. DP'den istifa etmiyorum. Öyle inanıyorum ki dünden beri başlayan istifa furyası bu önümüzdeki günlerde de devam edecektir. DP hangi ilke ve amaçlar doğrultusunda hazırladığına mantıki ölçüler içerisinde izah etmenin yolunu da bulamıyorum. Kim ne derse desin aşiretsel yapı mutlak suretle Hakkari siyasetinde her zaman önemli

bir yer tutmaktadır. Ben geçmişten bu yana aşiretimi temsilen hiçbir zaman hiç kimsenin istemi doğrultusunda siyaset yapmadım. Hep aşiretim, yandaşlarım ve beni sevenlerle siyaset yaptım."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber