Okulun ilk günü müzikle başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa başlayacak olanlara bir sürpriz hazırladı

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 09:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okulun ilk günü müzikle başlayacak

Selçuk, okulun ilk gününde güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinin keman, saz, çalgılarla ilk kez okula başlayacak öğrencileri sınıfta şarkılarla karşılamasını istedi.

'Şimdi okullu olduk'

Buna göre okulların açıldığı 17 Eylül Pazartesi günü, güzel sanatlar lisesinin bulunduğu illerde minik öğrenciler, güzel sanatlar liselerinde okuyan öğrenciler tarafından keman, saz, bağlama, gitar, yan flüt gibi farklı enstrümanlarla farklı şarkılar ve türkülerle karşılanacak.

Güzel sanatlar lisesi öğrencileri, minik öğrencilere ilk olarak klasik olan "Daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken, şimdi okullu olduk, sınıflara doldurduk, sevinçliyiz hepimiz, yaşasın okulumuz" şarkısını hep bir ağızdan seslendirecek.

Okulun ilk gününde gerçekleşecek müzik şöleninde, bölgelere göre farklı yöresel müzikler çalınacak. Ayrıca müzik şöleninde çocukların sevdiği popüler şarkılara da yer verilecek.

İlk kez uygulanacak

Selçuk'un talimatıyla 1,2 milyon öğrencinin ilk kez okula başlayacağı pazartesi günü hayata geçirilecek, "İlkokullar okula müzikle merhaba" projesiyle okula yeni başlayan öğrencilerin kaygılarını azaltılması, kendileri gibi gibi öğrenci olan abi ve ablalarının onalara rol model olması hedefleniyor.

Aykut Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber