Çifte silahlı soyguncuya direnen kuyumcuya dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da çifte silahlı maskeli soyguncuya tabancasıyla direnen kuyumcuya, paniğe yolaçmaktan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, 1 Şubat 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Dumlupınar Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'ndeki Tekdağ Kuyumculuğa gelen maskeli bir kişi, biri kuru sıkı olduğu belirlenen iki tabancayı iş yeri sahibi Ramazan Tekdağ'a (43) yönelterek, cebinden çıkardığı poşeti altın ve parayla doldurmasını istedi. İş yeri sahibi Ramazan Tekdağ, "Tamam panik yapma" diyerek kasadaki silahını çıkarırken içerde bulunan oğlu Sinan Tekdağ da (21) zanlının elini tutmak istedi. Bu sırada Ramazan Tekdağ ise silahı zanlıya yöneltti. Sinan Tekdağ ile zanlı arasında kısa süreli boğuşma yaşanırken zanlı elindeki gerçek silahın tetiğine bastı. Silah ateş almayınca panikleyen zanlı, "Bırakın" diyerek kapıya doğru yöneldi. İşyeri sahibi tarafından arkasından bir el ateş edilen zanlı da kaçarken havaya 2 el ateş etti. Çalıntı olduğu belirlenen mobileti çalıştıramayan olay yerinden yaya olarak kaçan zanlı 4 aydır yakalanamadı.

Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen soygun girişiminden sonra, 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen maskeli soyguncunun yakalanmasını beklerken hakkında dava açıldığını öğrenen kuyumcu Ramazan Tekdağ şok oldu.

Cumhuriyet Savcılığı, Ramazan Tekdağ'a panik yaratacak şekilde ateş etmek suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak Tekdağ, "Maskeli silahlı kişi, işyerimi soymaya geldi. O elini kollunu sallayarak geziyor, ben ise sanık durumuna düştüm" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber