AKP'de adaylık heyecanı bitti, seçim telaşı başladı

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz milletvekili genel seçimleri için aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulmasından önce zaman zaman izdihamların da yaşandığı AKP Genel Merkezi bugün sessizliğe büründü.

Milletvekili adayları seçim bölgelerine giderken bir çok il ve ilçede seçim büroları da tutulmaya başlandı.

AKP Seçim koordinasyon Merkezi de yoğun bir çalışma içine girdi. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İstanbul milletvekili Mustafa Ataş 50'nin üzerinde ilde miting düzenlemeyi planladıklarını söyledi. ANKA'ya konuşan Ataş, mitingleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden başlayacağını açıkladı. Ataş, bir çok milletvekilini listeye girememesi konusunda da ?Bu tür şeyler normal. 167 milletvekilimizi listelere alamadık. Bunlardan 14'ü müracaat etmemişti. Darılanlar olabilir, ancak bunun küskünlük yaratmayacağını düşünüyorum? dedi. Partinin yetkili kurullarının karar verdiğini söyleyen Ataş, şöyle konuştu:

?Hangi kriterlere göre bu karar verildi bilmiyorum, ama AKP birlik ve beraberlik içinde bu süreci aşacaktır. Gönül isterdi ki fire vermeden hepsi seçilebilseydi. Ama mukadderat böyle.?

Ataş, kadın milletvekili aday adaylarında büyük bir patlama yaşadıklarını söyleyerek 66 kadın adayı milletvekili adayı gösterdiklerini belirtti. AKP adayların 3 Kasım seçimlerine göre, öğrenim ve meslek durumlarının daha iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber