Küskün vekiller "liste şoku" yaşıyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liste dışı kalan vekiller kırgınlıklarının yanı sıra, liste şoku yaşıyor. Vekkiler, ?En fazla 50 kişi liste dışı kalırdı. 150'nin üzerinde isim olması şaşırttı? şeklinde konuştu.

AKP'den listeye giremeyen vekiller tepkilerini sert sözlerle de dile getirdi. CHP'de listeye giremeyen vekiller ise ?çok sürpriz olmadı? yorumunu yaptı. Liste dışı kalan vekiller duygularını ANKA'ya anlattı.

BİZİ DEĞERLENDİRENLERİ DE BİZ DEĞERLENDİRECEĞİZ

AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır: ?Küskünlükler kırgınlıklar olabilir. Meclis içindeki hareketlenmeler yerine, parti içinde hareketlenme daha iyi olur. Küskün hareketi içinde blunmak yerine lider sultasına karşı hareket etmek gerekir. Lider sultası karşısında mücadele etmek gerekir. Ben parti içindeki uygulamaları takip edeceğim. Listeye giremeyenler otursunlar düşünsünler. Uygulamalarını izleyeceğiz kişilerin başında Haluk Özdalga, Ertuğrul Günay ve Tayyip Erdoğan geliyor. Bizimle ilgili değerlendirmeleri biz de değerlendireceğiz.?

BÖLGE SULTASI

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay: ?Demokrasiyle idare edilmeyen partilerde liste depremleri hep olmuştur bu dönem de olmuştur. Parti yönetimini ben eleştirdiğim için beni liste dışı bıraktıkları konusunda bir açıklama yapılmadı. Sürpriz olmadı. Listeyi hazırlayan 8 kişilik parti yönetimini aradım bana dönmediler. Dönseler liste dışı bırakılmamın gerekçesinin soracağım. Türkiye'nin partisiyiz diyenler, bölge sultası oldu. Başbakan Erdoğan'la listeyi hazırlayan Salih Kapusuz, Sadullah Ergin, Faruk Çelik, Necati Çetinkaya, Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcıoğlu. Bu kişiler yaptı listeyi. Bölge sultası ortaya çıktı. Ordu, Kayseri ve Hatay'ın doğusundaki bölge bunlar. Türkiye'nin 5'te biri olan bölge, Türkiye'nin tamamını etkilemiştir. Bu kişiler, kendi dost ve arkadaşlarını İstanbul, Ankara ve İzmir'e yerleştirdiler.?

SÜPRİZ OLDU BEKLEMİYORDUM

AKP Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu: ?Siyaset bu kadarmış. Sürpriz oldu. Ben beklemiyordum açıkçası kendimle ilgili kararı. Partinin kurulmasından bu yana partideyim. Hayırlısı olsun. Genel Merkezin içinde biraz kırgın olduğum kişiler var elbette. Benim için sürpriz oldu. Bundan sonra verilen görevleri aynen yapacağım. Liste de sürpriz oldu, çok fazla milletvekili arkadaşım liste dışı kaldı. 50 civarında beklediğimiz vardı. Partiye davet edilen kişi sayısı da çok fazla değildi.?

HAKKIMA TECAVÜZ EDİLDİ

AKP Isparta Milletvekili Emin Bilgiç: ?Benim için sürpriz oldu. Hakkıma tecavüz edildi. Ama partimde kalmaya devam edeceğim.?

YENİ KADROLARA BAŞARILAR DİLERİM

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç: ?Politika bir görev. Herkes görevini yapar daha sonra başkaları alır. Verilen görevleri iyi yaptığımıza inanıyoruz. Yeni kadrolara başarılar dileriz. Şahıslar çok fazla önemli olmamalı. Bunu başka arkadaşlar da yapabilir. Kırgın değilim. Partimin yanındayım. Partinin tabanından gelen birisiyim. Milletvekili olarak değil, parti üyesi olarak çalışırım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber