Vali'den sert "Çevre Günü" mesajı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen törene katılan Vali Alaaddin Yüksel sert konuştu, ?B.. götüren, kanalizasyonu yoldan geçen kasabalar, ayran festivali yapıyor'' dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan törene protokol üyeleri ve günün anlamıyla ilgili kompozisyon ve resim yarışmasına katılan öğrenciler katıldı. Konuşmasında çevre ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Vali Alaaddin Yüksel, ?B.. götüren kasabaların, kanalizasyonu yoldan geçen köylerin ayran festivali yapmasına ne diyeceksiniz'' dedi. Elimizdeki bir bardak suyun ne ifade ettiğini herkesin 3 saniye gözlerini kapatıp düşünerek anlamasını isteyen Vali Yüksel, dünyada 2.2 milyon çocuğun temiz su kaynaklarından yararlanamadığını söyledi.

?DOĞAYI ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK'

Bu günde kürsülerde uzun konuşmalar yapmak yerine, her insanın çevreyi düşünmesi gerektiğini belirten Vali Yüksel, insanların sağlıklı bir çevreye ihtiyaç duyup duymadığını ve bunun için ne yapması gerektiğini sorgulamasını istedi. Ödünç aldığımız doğayı, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmamız gerektiğini vurgulayan Vali Yüksel, gelecekteki savaşların, doğal kaynakları paylaşamamak nedeniyle çıkacağına inandığını söyledi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Vali Yüksel, daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Kompozisyon yarışması birincisi Antalya Anadolu Lisesi öğrencisi Naz Cuguloğlu, ?Karanlık bir kabus' adlı kompozisyonunu kürsüden okudu. İlköğretim okulları resim yarışması birinci kademede Pınarlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Balkan'ın, ikinci kademede ise Özel Envar Koleji öğrencisi Oğuzhan Erdoğan'ın birinci olduğu açıklandı. İlk üçe giren öğrenciler Vali Yüksel ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber