Koray Aydın dışındaki bakanlarına sahip çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 57. hükümette görev verdiği bakanlarına sahip çıktı. Yüce Divan'da yargılanan Koray Aydın ile partiden istifa eden Hüsnü Yusuf Gökalp, Enis Öksüz ve Ramazan Mirzaoğlu dışındaki tüm bakanları liste başı yaptı.

Bahçeli, Yüce Divan'da yargılanan Aydın ile partiden istifa eden Gökalp, Öksüz ve Mirzaoğlu dışındaki bakanları liste başı yaptı.

Bahçeli, 21. dönem milletvekillerini ise tercih etmedi. MHP'li milletvekillerinin yüzde 80'i aday gösterilmedi. Listeye konanlar da riskli yerlerde. Eski Ankara Milletvekili Sedat Çevik Ankara 1. Bölge'den 8., Metanet Çulhaoğlu Adana 5., Yalçın Kaya Mersin 7. sırada. Bahçeli, sinema ve spor dünyasından aday olan her isme yer vermedi. Serdar Gökhan dışındaki dört büyük takımda top oynayan Saffet Sancaklı ile ses sanatçısı Selahattin Alpay ve Gökhan Güney'i liste dışında bıraktı. Kuzey Irak'ta Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı görevinde bulunan ve adı çuval olayına karışan Abdullah Kılıçarslan, Hacıbektaşı Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Timur Ulusoy, eski Olağanüstü Hal Bölge Valisi Ünal Erkan ile Abdullah Öcalan'ın idam kararını veren Turgut Okyay da aday gösterilmedi. Bahçeli'nin listesinde sadece 7 subay yer aldı. Başvuru yapan 251 bayandan 43'ü listede. Bunlardan sadece Meral Akşener, Füsun Koroğlu ve Şenol Bal seçilebilecek yerlere konuldu.

Bahçeli, özellikle aday gösterildikleri illerde daha önce belediye başkanlığı yapmış ve bölgeyi tanıyan isimlere yer verdi. Bunlardan bazılar şunlar: "İki dönem Kırşehir belediye başkanlığı yapan Metin Çobanoğlu. Çankırı eski belediye başkanı Ahmet Bukan. Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan. Aksaray Belediye başkanı Osman Ertuğrul." Bahçeli benzer bir taktiği il başkanları için uyguladı. Ordu İl Başkanı Rıdvan Yalçın, Balıkesir İl Başkanı Ahmet Duran Bulut ve Trabzon İl Başkanı Latif Yunusoğlu gibi isimler listenin ilk sıralarında yer buldu. Bir dönem partinin ağır isimlerinden olan Adnan Uçaş, memleketi Amasya'dan liste başı. Dünya şampiyonu Mahmut Demir de ilk sıradan aday gösterildi. Diğer bir olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu, MHP'nin güçlü olduğu İstanbul 3. Bölge'den 6. sıraya yerleştirildi. Devlet Bahçeli, bir dönem kavgalı olduğu Tuğrul Türkeş'i Ankara'dan, Muharrem Şemsek'i Çorum'dan liste başı yaparak camiaya da mesaj verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber