Namus işgüzarlığı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lübnan'da ateş hattında kalan 'Akçakoca' gemisinin kadın kaptanı ile ulaşım müdürü arasında 'aşk' olduğunu iddia eden belediye, ikisini de işten çıkardı. Mahkemede de 'aşk'ı doğrulayan tek kişi çıkmadı

İsrail'in Lübnan'ı işgali sırasında ateş hattında kalan Avustralya vatandaşlarının tahliyesinde kullanılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Akçakoca" adlı deniz otobüsünde görevli Deniz Ulaşım Müdürü emekli Deniz Binbaşı Semih Soylu ile kadın kaptan Fatma Banabak'ın, "aralarında ilişki olduğu gerekçesiyle" döndükten bir ay sonra işten çıkarıldıkları ortaya çıktı.

Geçen yılki tahliye operasyonunda görev alan, bu arada İsrail savaş gemilerinin taciz ateşine maruz kalan Akçakoca personeli, görevlerini tamamlayıp döndükleri İzmit'te, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer görevliler tarafından bando eşliğinde karşılanmıştı.

Evli ve iki çocuk babası Deniz Ulaşım Müdürü Soylu (45) ile bekâr olan kaptan 32 yaşındaki Fatma Banabak'a, dönüşlerinden bir ay sonra "Görmedik, ama aranızda bir ilişki olduğunu düşünüyoruz" denilerek iş akitleri tazminatsız feshedildi.

'Siyasi dengeler olabilir'

Şu anda İstanbul'da bir firmada görev yapan Soylu, "Önce alkışladılar, sonra onurumuzu kırdılar" diyerek gelişmeleri şöyle anlattı: Siyasi dengeler olabilir. Gemiye İsrail hücumbotu ateş açtığında deniz otobüsünü Fatma Kaptan kullanıyordu. Aramızda gönül ilişkisi olduğu çok çirkin bir yakıştırma. Buna ailem de çok üzüldü."

Kocaeli 3. İş Mahkemesi'nde işe iade davası açan Soylu, "Hâkim mahkemede tanıklara, 'Gönül ilişkileriyle ilgili gördüğünüz bir şey var mı?' diye sordu. Kimse, 'Ben bir şey gördüm veya böyle bir şey vardır' diyemedi. Bazıları, 'Görmedik ama olduğunu düşünüyoruz' gibi sözler etti. Belediyenin maddi ve manevi zarar göreceği belirtilerek tazminatımı ödeyeceklerini söyleyince davadan vazgeçtim" dedi.

Soylu'nun öğretmen eşi İnci Soylu, Fatma Banabak'ı yakından tanıdığını, 20 yıllık eşini de kendisi kadar kimsenin tanımasının mümkün olmadığını belirterek, "Ben eşime güveniyorum ve sonuna kadar arkasındayım. Fatma Kaptan'a da güveniyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber