İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kınalı bamya cep yakıyor

İzmir'de pazar tezgahlarında kilosu 16 liraya satılan, Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kınalı bamya, fiyatı ile cep yakıyor. Yaz aylarının başında kilogramı 7 lirayı gören patates ve soğan ise şimdi 1.5 liraya satılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2018 21:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kınalı bamya cep yakıyor

İZMİR'İN Buca ilçesi Şirinyer semtinde kurulan halk pazarında satılan bamya, fiyatı ile tüm ürünleri geride bıraktı. Kilogramı 16 liradan satılan Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kınalı bamyanın sezon başında 12 lira olduğunu söyleyen pazarcı Kerem Çetin, ürünün azaldığını, azalınca da fiyatının yükseldiğini söyledi. Bamya üretiminin zahmetli bir iş olduğunu aktaran Çetin, "Talep çok, ama ürün az. En bol olduğu dönemde kilosu 12 liraydı. Sonra 16- 20 lira arasında değişti. Yetiştiği bölge olan Urla'da bile pazarda bamyanın fiyatı aynı" dedi. Haziran ayında bir kilogramı 7 lirayı gören ve tartışma konusu olan soğan ve patateste ise fiyatlar hayli düştü. Patates ve soğanın tezgahtaki kilo fiyatı şimdi 1.5 liraya kadar indi.

BALIK TEZGAHLARI DOLDU

Av yasağının kalkması ile birlikte, balık tezgahları da canlandı. Levrek, çipura, hamsi, mırmır, sardalya, palamut gibi balık türleri satışa sunuldu. Karaburun, Çeşme, Didim gibi bölgelerden getirilen balıklardan olta levreğinin kilosu 60 lira. Deniz çipurasının kilosu ise 50 liradan satılıyor. Yine deniz ürünlerinden olan levreğin 60 lira satıldığı pazarda, palamutun tanesi 10 ila 12 lira arasında değişiyor. Pazarcı Ruhi Sağlam, balık satışlarının son derece iyi olduğunu belirtti. Tüm balıkların lezzetli olduğunu, herkesin balık yemesi gerektiğini söyleyen Sağlam, "Balık fiyatları bölgeye göre değişiyor. Ama her şeye rağmen, vatandaşlar balık almaktan vazgeçmiyor. Et pahalı, balığa yönelim var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber