Küskünlerin isyanı: Seçim iptal edilsin

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'DE liste dışı kalan vekiller kazan kaldırdı. AKP'de isyan sesleri yükselirken, liste dışı kalanlar ?küskünler grubu'nu oluşturdu.

Hafta başına kadar karar almaya çalışacak olan küskünler, seçimleri iptal ettirmek için kolları sıvadı. Küskünlerin Meclis'i olağanüstü toplayabilmeleri için 110 imza ile Meclis Başkanlığı'na başvurmaları gerekiyor. AKP'de liste dışı kalan milletvekili sayısı 150, CHP'de ise 66. Liste dışında kalan vekillerin birlikte hareket etmeleri halinde Meclis'i olağanüstü toplamaya güçleri yetiyor.

Pazartesi günü listelerin açıklanmasının ardından liste dışı kalan vekiller bir araya geldi. Listelere ateş püsküren küskünler, hafta başına kadar yapacakları toplantılarla izleyecekleri strateji konusunda karar verecek. Küskünlerin seçimlerin iptal kararını çıkarabilmeleri için ise 276 sayısını bulmaları gerekiyor. Ancak Anayasa'nın 78. maddesine göre, savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber