İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte Erdoğan'ın 4 rakibi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, İstanbul ve İzmir çetin yarışlara sahne olacak. MHP ünlü siyasetçi babaların oğullarını liste başı gösterdi.

İstanbul 3. bölgede ise siyasetçi-diplomat-türkücü yarışı var

* ÇİÇEK-SAV-AYGÜN VE TÜRKEŞ YARIŞIYOR:

Ankara 1. bölgede AKP Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i, CHP Genel Sekreter Önder Sav'ı, DP bugüne kadar ?sivil toplumun muhalefet lideri? olarak görülen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ü, MHP ise Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'i birinci sıraya koydu. Bu bölgede ikinci sıralarda da Devlet Bakanı Ali Babacan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem gibi önemli isimler yer alıyor. Yine 2. sıra adayı olarak gösterilen DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ise çekildiğini açıkladı.

*Ankara 2. Bölgede de zorlu bir yarış yaşanacak. AKP'nin birinci sıra adayı Devlet Bakanı Beşir Atalay ve hemen ardında Salih Kapusuz yer alıyor. CHP'nin liste başı adayı ise Yılmaz Ateş. MHP milliyetçi kesimin duayeni Osman Bölükbaşı'nın siyasete yeni atılan oğlu diplomat Deniz Bölükbaşı'yı liste başı yaptı.

*YAZICI, SEVİGEN'E: İstanbul 2. bölgede AKP Hayati Yazıcı ve Murat Başesgioğlu ile oy arayacak. Rakipleri ise CHP'den Mehmet Sevigen ile Mustafa Özyürek, DP'den Celal Adan ile Ömer Balıbey, MHP'den eski bakanlardan Ferit Melen'in oğlu Mithat Melen olacak.

* 2 BAKAN, 2 DİPLOMAT,1 TÜRKÜCÜ: İstanbul 3. Bölgede İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun karışısında iki eski diplomat yer alıyor. Bu isimler CHP'den Şükrü Elekdağ ile DP'den Nüzhet Kandemir. GP'nin bu seçim bölgesindeki adayı ise türkücü İbrahim Tatlıses. MHP eski bakanlardan Meral Akşener'i liste başı yaptı.

*İZMİR'DE TEK LİDER UZAN: İzmir'den aday olan tek lider GP Genel Başkanı Cem Uzan oldu. Uzan'ın İzmir 1. bölgedeki rakipleri AKP'den Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP'den Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ve MHP'den eski bakan Oktay Vural. İzmir 2. bölgede de yarış AKP'den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP'nin tanınmış ismi Kemal Anadol MHP'den eski bakanlardan Ahmet Kenan Tanrıkulu arasında geçecek.

*BAYKAL, ŞAHİN'E KARŞI: CHP lideri Deniz Baykal Antalya'da Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile yarışacak. MHP'nin adayı ise eski bakanlardan Tunca Toskay. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ise Elazığ'dan aday olması bekleniyor. Ancak DP'nin bu seçim bölgesindeki listesi henüz YSK'ya bildirilmedi. Ağar AKP'den Necati Çetinkaya, MHP'den Mustafa Gül ve CHP'den Namık Kemal Şirinocak ile rekabet yaşayacak.

*YILMAZ'IN RAKİPLERİ: Bağımsız aday olan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ı Rize'de rakip olarak eski bakanlardan AKP'li Köksal Toptan'ın adaşı ?DP'li Köksal Toptan? bekliyor. Diğer rakipleri ise AKP'den Bayram Ali Bayramoğlu, CHP'den Hikmet Aslankaya ve MHP'den İbrahim Kartal.

İşte Erdoğan'ın 4 rakibi

İstanbul 1. bölgede Başbakan Erdoğan'ın rakipleri CHP'den İlhan Kesici, DP'den Gazeteci Nevval Sevindi, GP'den ise Emin Şirin ile MHP'den emekli Büyükelçi Gündüz Aktan olacak. İkinci sıralarda ise AKP'de Ertuğrul Günay, CHP'de Algan Hacaloğlu gibi önemli isimler yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber