Milletvekili adayları siyaset kampına girecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temuz'da gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesi milletvekili adayları seçim kampına girecek. Lacivert Medya Yapım Şirketi tarafından organize edilen "Siyaset Kampı", milletvekili adaylarına "Motivasyon, Medya İlişkileri ve Türk Siyasi Tarihi" gibi konuları kapsayan bir dizi eğitim vermeyi amaçlıyor.

Lacivert Yapım Genel Koordinatörü ve Siyaset Kampı Yöneticisi Çiğdem Savaşçıoğlu, Türkiye'de genelinde kampa 20 adayın başvuruda bulunduğunu söyledi. Savaşçıoğlu, 11 Haziran'da başlayacak olan kampın 16 Haziran'da sona ereceğini belirtti. Türkiye'deki tüm siyasilerin böylesi bir eğitime ihtiyacı olduğunu savunan Savaşçıoğlu, "Türkiye'deki son gelişmelerde partilerden çok adaylar ön planan çıktı ve adaylar vasıflı olmalı. İstedik ki burada verilen eğitimler onların tüm ihtiyaçlarını karşılasın. Sağlıklı beslenmeden, imaj danışmanlığına kadar hizmet vereceğiz" dedi.

Yaklaşık 15 senedir siyasilere basın danışmanlığı görevi yapan ve kampta katılımcılara medya ilişkileri üzerine ders verecek olan eğitmen Ali Doğan, "Yaklaşık 35 yıldır siyasetin içinde olan kişiler var ve herkes bu eğitimi almalıdır. Medya ile ilişkilerde uzun süredir siyasetin içinde olan vekiller bile ciddi kazalar yapıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın oldukça iyi bir konuşmacı olduğunu söyleyen Doğan, sık sık kinayeli ve çift anlamlı kelimeler kullanmasının uzun vadede, söylediklerinde insanların farklı anlamlar aramasına yol açabileceğini öne sürdü.

-"GERÇEKLEŞTİRİLECEK MİTİNG KONUŞMALARI 10 DAKİKAYI GEÇMEMELİ"-

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşalı kimliğini de değerlendiren Doğan, Erdoğan'ın bu tavrının halk tarafından hoş karşılandığını söyledi. Doğan, "Herkes yetiştiği bölgeye göre, özellikleri oluşur. Kasımpaşalılık da sert konuşma ve bazen kendini kaybetme durumu oradan geliyor. Bizde Kasımpaşalılık gibi 'delikanlılık' durumu ters karşılanmaz ama bunun kontrolünün iyi yapmak lazım, Tayyip Bey için bu bir olumsuzluk değildir." dedi.

Yeni aday olanların bu tarz bir kampa ihtiyaçları olduğunu da söyleyen Doğan, "Adaylar, kendileri olmalı, yaptıkları konuşmalar öz ve içten olmalı" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin yaz aylarında yapılmasından dolayı, açık alanlarda yapılacak konuşmaların kısa ve öz olarak yapılması gerektiğini kaydeden Doğan, "Açık alanlarda yapılacak konuşmalar 10 dakikayı geçmemeli" şeklinde konuştu.

Adana'dan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı olan Tuğrul Yastı, 11 Haziran'da yapılacak siyaset kampına katılacaklar arasında. Yastı, aktif siyate ilk kez girdiğinden dolayı kendince bazı eksik yönlerini gördüğünü bu sebeple vekil eğitimi almak istediğini söyledi. 15 yıllık polis memuru Yastı, halkla birebir ilişki kurduğunu belirterek, "Fakat fikirlerimi daha iyi anlatmak istiyorum. Seçmen profilindeki değişiklik beni de partimi daha iyi anlatmaya yöneltti. Program sayesinde beden dilini kullanma ve zaman yönetimi gibi konuları öğreneceğiz." dedi. Vekil eğitiminin çok faydalı olacağına inandığını dile getiren Yastı, vekillikte konuşmayı planlamanın sorulara anlık cevap vermenin önemli yer tuttuğunu belirterek, bu ve benzeri hazırlıkları yapmanın yolunun da vekil eğitimi almaktan geçtiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber