Bakanın istifa restine Erdoğan el koydu

Haber Giriş : 30 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda görüş ayrılığına düşen iki bakan arasında büyük tartışma yaşandı. Bakanlardan birinin istifa restine, Başbakan Erdoğan müdahale etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İki bakanın birbirine düştüğünü birinin istifa restinde bulunduğu haberini alınca olaya el koydu!...

TBMM Genel Kurulu'nda dün ele alınan 'Özel Gelir ve Özel Ödeneklerin Düzenlenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek arasındaki görüş ayrılığına, Başbakan Recep Tayip Erdoğan el koydu. Başbakan tasarının görüşülmesinde kendisinin beklenmesini istedi ve ''Beni bekleyin'' dedi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise tasarının yasalaşacağı mesajını verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşmeleri yine kesilen 'Özel Gelir ve Özel Ödeneklerin Düzenlenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' dünden bugüne Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek arasındaki gerginliği artırdı. Tasarının bugünkü görüşmelerinde Bakan Çelik'in itiraz ettiği ve değişmesini istediği 12. madde kabul edildi. Ardından 13 ve 14. maddeler de ele alındı ve kabul edildi. Ardından 15. maddenin görüşmelerine geçildi. Bu arada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümet koltuklarından ayrıldı. Maddelerin kabul edilmesi sırasında bir süre de hükümet kanadını Adalet Bakanı Cemil Çiçek temsil etti. Ancak dünden bugüne Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in 'istifa' restleşmesine kadar varan gerginlik giderilemedi. Dolayısıyla görüşmelere yeniden ara verildi. Bu aranın ardından tasarı görüşmeleri kesildi.

Alınan bilgilere göre, konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldı. Başbakan Erdoğan da ''Beni bekleyin'' mesajı gönderdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise öğrenildiğine göre tasarının kanunlaşacağı mesajını verdi. Ancak tasarının ne zaman ele alınacağı şimdilik bilinmiyor.

Tasarının 12. maddesiyle Cezaevleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanun'un 5. maddesi değiştirilerek, yiyecek bedellerinden toplanan paraların bütçeye gelir kaydedilmesine ilişkin düzenlemeler yapılıyor. Ayrıca 2548 sayılı kanunun 1. maddesine göre tahsil edilen ve işyurtları kurumunun gelirleri arasında sayılan harçların bütçeye gelir kaydedilmesi de amaçlanıyor.

Tasarının 15. Maddesi, 4301 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunun Kuruluş ve İdaresine İlişkin Kanun'un 7. maddesi gereğince işyurtlarına yargı ve noter harlarından pay verilmesi ile Adalet Bakanlığı bütçesine özel gelir-özel ödenek kaydedilmesi uygulamaları kaldırılıyor.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber