AKP'li belediyeye haciz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'un Pasinler İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Selami Teymur'un makam odasına, içme suyu problemini çözmek için hazırlattığı projenin bedeli olan 100 bin YTL'yi ödemediği gerekçesiyle icra geldi. Başkanlık makamında bulunan eşyaların haczedilmesi işlemi, Başkan Teymur'un borcun ödeneceği konusuda taahhütte bulunması üzerine ertelendi. Ipec Group Endüstriyel Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi'nin avukatı Vedat Aksakallı, borcun iki taksit halinde ödeneceği sözü verildiğini, aksi takdirde haciz işlemini uygulayacaklarını bildirdi.

Erzurum'a 30 kilometre uzaklıktaki Pasinler Belediyesi, içme suyu şebekesini yenilemek için merkezi Ankara'da bulunan Ipec Group Endüstriyel Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi'ne bir proje hazırlattı. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın yeğeni olan Coşkun Ünal'a ait şirketle belediye arasında geçtiğimiz ocak ayında yapılan protokol sonrası belediye, proje bedeli olan 100 bin YTL karşılığında çek verdi. Çekin ödeme günü geldiğinde hesapta para olmaması üzerine harekete geçen Ipec Group Endüstriyel Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi'ne Başkan Teymur, geçen 30 Nisan'da, ?22 Mayıs 2007 tarihinde İcra Müdürlüğü'ne gidilerek verilen çek hesapları kapatılacak olup şahsi olarak da taahhüt ediyorum'' yazılı beyanda bulundu. 22 Mayıs'ta da borcun ödenmemesi üzerine şirket avukatı, Ankara 17'nci İcra Dairesi'nin verdiği karar üzerine belediye başkanının makamındaki eşyalara el koymak için Pasinler'e geldi. Avukat Vedat Aksakallı, Başkan Selami Teymur'un yasal hakkı olan bir haftalık taahhüt süresini kullanmak istemesi üzerine icra işlemini şimdilik durdurdu.

Belediye başkanının makamındaki eşyaları haczetmek için kiraladığı işçilerle birlikte geldiği belediyeden, bir haftalık bir taahhütle ayrılan avukat Vedat Aksakallı, ?Borcun tahsili için daha önce de beş kez geldim ama bir sonuç alamadım. Bu kez başkanın makamındaki masa, sandalye, oturma grupları ve bilgisayar gibi tüm eşyalarına el koymak için geldim. Ancak Başkan Teymur, yasal hakkını kullanarak bir hafta süre istedi. Borcun 20 bin YTL'sini 11 Haziran 2007'de, geri kalanını da 20 Temmuz 2007'de ödeme garantisi verdi. Bunun üzerine icra işlemini durdurduk. Ancak önümüzdeki yapılması gereken ödeme gerçekleşmez ise bu kez icra işlemi yürürlüğe girecek ve başkanın makam odasındaki tüm eşyaları alınacak. Ayrıca başkan hakkında, karşılıksız çek düzenleme suçundan Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduk. Borç ödenmediği takdirde karşılıksız çek yüzünden ceza giyebilir'' dedi.

İlçenin içme suyu projesini çözmek için hazırlatılan projenin bedelinin ödenmesi konusunda sıkıntı yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Selami Teymur, ?Zaman zaman belediyelerin bir takım problemleri olur. Bunlar da zamanla aşılır. Bu durum ilk defa başımıza gelmiyor. Daha öncede aynı şeyleri yaşadık. Elimizden geldiği kadar alacaklılarla, ikili ilişkiler sayesinde anlaşmak suretiyle icra yolunu kapatıyoruz. Bugün itibariyle bir sıkıntımız yok, çalışmalar devam ediyor. Borcun ödenmesi konusunda avukatla anlaştık. Parayı ödeyerek bu sorunu çözeceğiz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber