MHP: AKP CHP'lileşti, CHP AKP'lileşti

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, seçim sürecinde AKP'nin CHP'lileştiğini, CHP'nin de AKP'lileştiğini ileri sürerek, ?Böyle bir dönemde MHP kendi çizgisinde yürümeye devam ediyor? dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır da seçim öncesi ittifakların iç koalisyon anlamına geldiğini belirterek ?Bu Türkiye için tehlikeli bir durumdur? diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şandır ve Oktay Vural ile MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısı düzenledi. Şandır, toplantının amacının yoğun geçecek bir seçim sürecinin öncesine MHP'yi izleyen gazetecilerle bir araya gelmek olduğunu belirterek bu dönemde basının tarafsız davranması gerektiğini ifade etti. Son dönemlerde basının Türkiye'de demokrasinin oluşmasına ?menfi etkide? bulunduğunu savunan Şandır, ?MHP tek başına iktidar olma hazırlığındadır. En azından böyle bir dönemde basının tarafsız kalmasını ve demokrasinin oluşmasına katkı vermesini istiyoruz? dedi.

İLK MİTİNG ADANA'DA

Şandır, MHP'nin seçim sürecinde tüm medya planlamasını yaptığını belirterek, ilk mitingin 9 Haziran'da Adana'da yapılacağını açıkladı. Milletvekili adaylarının eğitimine başlandığını da söyleyen Şandır, hazırlanan seçim beyannamesinin de milletvekili kesin listelerinin YSK tarafından açıklanacağı 10 Haziran'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından düzenlenecek bir toplantıyla açıklanacağını kaydetti. Şandır, gazetecilerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde miting düzenlenip düzenlenmeyeceğini sorması üzerine, Şandır, ?MHP Türkiye'nin tüm seçim çevrelerinde seçime giriyor. Adaylarımız da o bölgede yaşayan insanlar. Adaylarımız o bölgede bir miting yapılmasını ihtiyaç görürlerse elbette yapacağız? şeklinde konuştu.

KAMUOYU YOKLAMALARI YANILTMAK İÇİN

MHP'nin tek başına iktidar olacağını ileri süren Şandır, bir gazetecinin kamuoyu yoklamalarını hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

?Kamuoyu yoklamaları toplumu yanıltmak için AKP ve yandaşları tarafından yapılıyor. hiçbir geçerliliği yoktur. En büyük kamuoyu yoklaması sandıktır.?

Başka bir gazetecinin, başta AKP ve CHP olmak üzere diğer partilerin yaptıkları transferleri nasıl değerlendirdikleri ve MHP'den aday gösterilmeyen aday adaylarında bir küskünlük olup olmadığı şeklindeki soruyu MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı yanıtladı. Paçacı, 22 Temmuz'daki seçimin Türkiye'de ?milletin bekası için bir referandum? şeklinde geçeceğini savunarak, ?AKP'nin CHP'lileştiği, CHP'nin AKP'lileştiği bir dönemde MHP kendi çizgisinde yürümeye devam ediyor. En sağlıklı listenin MHP listesi olduğu yazılmaya başlandı. Benimle ilgili olarak da listeye dair rahatsızlığım olduğuna dair bir takım haberler çıktı. Listeye girip girmemek önemli değil. MHP'de siyaset yapmak bir şereftir. Bu şerefi taşımaya devam edeceğim? şeklinde konuştu.

İTTİFAKLAR TÜRKİYE İÇİN TEHLİKELİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır da seçim öncesinde ittifakların seçim sonrasında koalisyon senaryolarının Türkiye için büyük bir tehlike taşıdığını ileri sürdü. Şandır, ittifakların bir iç koalisyon anlamına geldiğini belirterek, ?MHP ittifakı milletle yapmaktadır? dedi. Şandır, bir gazetecinin ?Seçim sonrasında koşulların elvermediği takdirde MHP'nin koalisyon ortağı olmayacağı anlamına mı geldiğini? soran bir gazeteciye, ?Milletimizin iradesi nasıl tecelli ederse ona eyvallah diyoruz? diye yanıtladı.

Başka bir basın mensubunun, MHP listelerinden aday gösterilen eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın imarzedelerin mağduriyeti konusunda sorumlu tutulduğu ve eski İstanbul Emniyet müdürü Hasan Özdemir'in de türbanlı öğrencilere karşı sert tutum takındığı şeklinde eleştiriler getirildiğini belirterek bu konuyu nasıl değerlendirdiklerini sordu. Soruyu yanıtlayan Şandır, iki ismin de değerli bürokratlar olduğunu söyledi. Şandır, iki aday hakkında da hiçbir dosyanın ve yargı kararı olmadığını belirterek, ?Dosyası olan Başbakandır? diye konuştu.

Genelkurmay açıklaması hakkında sorulan bir soru soruyu yanıtlayan Cihan Paçacı da, ?Bunu Başbakan'a sorun. Genelkurmay için ?bana bağlı bir kurum' demişti. Onun için sorumlu Başbakan'dır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber