İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İkinci öğretimde, fazla çalışma ücretinde idari personele getirilen sınırlamaya iptal

Eğitim-Bir-Sen, üniversitelerin ikinci öğretim yapılan birimlerinde fazla çalışma ücreti yönünden idari personele getirilen sınırlamaların iptali istemiyle açtığı davada iptal kararı verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2018 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İkinci öğretimde, fazla çalışma ücretinde idari personele getirilen sınırlamaya iptal

Danıştay 8. Dairesi kararında, "Dava konusu Bakanlar Kurulu kararının dayanağı olan kanun maddelerinde Bakanlar Kurulu'na fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısına ilişkin bir düzenleme yapma yetkisi verilmediği ve anılan düzenleme ile davalı idarece fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısına bir sınırlama getirildiği görülmüş olup bu sınırlama nedeniyle fazla çalışma yaptığı halde fazla çalışmanın karşılığı olarak fazla çalışma ücreti alamayacak personelin durumunun ne olacağı konusunda davalı idare tarafından açıklık getirilmediği anlaşıldığından dava konusu Bakanlar Kurulu kararının bu kısmında hukuka uyarlık görülmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Mahkeme kararı doğrultusunda, üniversitelerin ikinci öğretim yapılan birimlerinde fazla çalışma ücreti ödenmesinde idari personel yönünden getirilen kısıtlama kaldırılmış olup fazla çalışma yaptırılan idari personelin tümüne ücret ödenecek.

Mahkeme kararı için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber