AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları istifa etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Hayriye Öcal, teşkilat olarak istifa ettiklerini açıkladı.

AK Parti yönetiminin aday belirleme sürecinde söylediği kriterlerle, Şanlıurfa'dan seçtiği adayların tezat oluşturduğunu savunan Öcal, "Bu şartlarda çalışmayacağımız açıktır, Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak istifa ediyoruz." dedi.

Ak Parti'nin Şanlıurfa sıralamasını sürpriz olarak değerlendiren partililer, tabanın isteğine kulak tıkandığı görüşünü dillendiriyor.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hayriye Öcal konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Aday belirleme sürecinde partimizin yetkililerinin yaptığı açıklamalar, adaylar hakkında aranan kriterler hepimizin tasvip ettiği, özlemini duyduğu özelliklerdi. Diğer partilerden farklı olduğumuzu, dolayısı ile aday seçiminde teşkilatların fikirlerinin önemli olması gerektiğini düşünüyorduk. Ancak, gelinen noktada teşkilat olarak kesinlikle düşüncelerimiz sorulmadığı gibi, belirlenen adayların söz konusu niteliklere ne kadar uyduğu kamuoyunun malumudur." dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Şanlıurfa Teşkilatı olarak 4,5 yıldan bu yana, il, ilçe ve belde kadın kolları teşkilatlarını büyük bir kurduklarını dile getiren Öcal, "Ancak çalışmak için ikna ettiğimiz bu insanlara ne cevap vereceğimiz konusunda şaşkınlık içerisindeyiz. Savunduğumuz değerler yerle bir edilmiştir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber