İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kahramanmaraş'taki FETÖ davasında karar

Meslekten ihraç edilen emniyet personeli 14 sanık, "terör örgütü üyeliği" suçundan 2 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2018 17:07, Son Güncelleme : 21 Eylül 2018 18:26
Kahramanmaraş'taki FETÖ davasında karar

Kahramanmaraş'ta, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan yargılanan eski emniyet personeli 14 sanığa 2 yıl 6 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık Ahmet Karatekin, savunmasında, pişman olduğunu söyledi.

"Bu yapıya dini bir yapı olarak bildiğim ve gördüğüm için dahil oldum." diyen Ahmet Karatekin, "Bu örgütün toplantılarına katıldım. Örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandım. ByLock'u da dini sohbetler amacıyla kullandım. Pişmanım, beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan Selahattin Adıbelli de ByLock tespit edilen cep telefonunu şubat ya da mart 2016'da ikinci el olarak aldığını belirtti.

ByLock kullanmadığını, Kakao Talk programına da kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını savunan Adıbelli, beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Müchit Bekit ise örgütle hiçbir bağlantısı olmadığını ileri sürdü.

ByLock programını kesinlikle kullanmadığını iddia eden Bekit, beraatini istedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Ahmet Karatekin, Turgay Gülmez, Veysel Özpolat, Ahmet Kahya, Yusuf Özcan, Ahmet Akif Süren, Tuğrul Konukman ve Kübra Gündoğdu'nun ByLock'u kullandığının, sanıklardan 13'ünün de FETÖ ile bağlantılarının bulunduğunun tespit edildiği belirtti. Sanıkların bu tespit göz önünde bulundurularak cezalandırılmalarını isteyen cumhuriyet savcısı, 4 kişinin ise yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Karatekin, Ahmet Akif Süren, Erkan Uygun, Kübra Gündoğdu ile Adnan Kutur'u 2 yıl 6 ay, Selahattin Adıbelli, Tuğrul Konukman, Veysel Özpolat, Yusuf Özcan, Yusuf Kocaman, Mücahit Bekit, Ahmet Kahya, Murat Söğüt ve Turgay Gülmez'i ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, 10 sanığın da beraatini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan S.G'nin ise hakkında herhangi bir soruşturma açılmadan önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak gönüllü kolluğa müracaat edip örgütle bağlantısını anlattığından ceza verilmesine yer olmadığını hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber