Flaş: Anavatan seçimlerden çekiliyor mu? Sağ, CHP-DSP işbirliğini örnek alacak

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümit Çetin bildiriyor

Geçen hafta birleşme planları suya düşen DP ve Anavatan arasında bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ağar, Mumcu'dan randevu talep etti. İşte dakika dakika gelişmeler...

Saat: 14.45

MUMCU EVİNDE

- Ümit daha önceki bağlantımızda iki liderin buluşmuş oldukları yönünde bir iddia olduğunu söylemiştin. Ayrıntıları öğrenebildin mi?

Ümit ÇETİN: İki lider henüz buluşmadı. Çünkü şu an Mumcu evinde. Biraz sonra buradan çıkacak. Ancak DP mi yoksa Anavatan Genel Merkezi'ne mi gideceğini henüz bilmiyoruz...

Saat: 14.20

BULUŞMAYI AYGÜN AYARLADI

- Ümit selamlar tekrar, buluşmanın gerçekleşmeyeceğine dair söylentiler dolaşıyor ortalıkta.

Ümit ÇETİN: Hayır doğru değil. Hatta bizim aldığımız duyuma göre şu sıralar bir yerlerde buluştukları yönünde.

- Peki bu son dakika buluşma fikrinin nasıl ortaya çıktığını öğrenebildik mi?

Ümit ÇETİN: Listelerden memnn olmayan Sinan Aygün'ün son bir hamle olarak bu girişimi başlattığını öğrendik.

- Sinan Aygün mü ayarlamış görüşmeyi?

Ümit ÇETİN: Evet, Aygün DP'deki durumdan memnun olmayınca iki partinin güç birliği yapması için harekete geçmiş. Liderlerin buluşmasını o ayarlamış...

Saat: 14.05

ANAVATAN SEÇİMLERDEN ÇEKİLECEK

- Ümit merhaba, Anavatan-DP cephesinde flaş gelişmeler var. Ağar ve Mumcu ne zaman bir araya gelecek

Ümit ÇETİN: İki liderin ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Şu sıralar partilerin kurmayları görüşmelere devam ediyorlar. Ancak şimdiden söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da Anavatan'ın seçimden çekileceği ve Demokrat Parti'yi destekleyeceği.

- Bu da daha da flaş haber. Anlaşılan Ağar ve Mumcu buluşmasında bu durum resmileşecek. Peki seçimde nasıl bir formül uygulanacak?

Ümit ÇETİN: Şu an görülen Anavatanlıların DP listesinden seçime girmesi. Gelişmeleri size bildirmeye devam edeceğiz

Saat: 12.00

AĞAR, MUMCU'DAN RANDEVU İSTEDİ

5 Mayıs'ta alınan karara rağmen birleşememe, Anavatan ve DP tabanında, teşkilatlarında büyük sıkıntıya ve hayal kırıklığına yol açarken, sıkıntıların aday listelerine de yansıması merkez sağın iki liderinin yaşanan gelişmeleri yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Ağar'ın bugün Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan randevu talep etmesi ise kulisleri dalgalandırdı. Ağar ile Mumcu'nun, yaşanan krizin ardından bir araya gelmesi beklenirken, görüşmenin saati ve yeri konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Sağ, CHP-DSP işbirliğini örnek alacak

Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerinin sunulmasına iki gün kala DP ve Anavatan yeniden harekete geçti. Listelerde pek çok ili boş bırakan iki parti işbirliğin arayışına girdi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan randevu talep etmesi kulisleri hareketlendirirken DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ?diyalogtan olumlu sonuç çıkacağına inanıyorum? dedi. Adan, zaman darlığı nedeniyle sağlanacak uzlaşmanın birleşme değil CHP-DSP işbirliğinde olduğu gibi seçim ittifakı olabileceğinin de işaretini verdi.

Merkez sağda esen soğuk rüzgarlar, birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle Anavatan ve DP'nin dağılma sürecine girmesinin ardından yerini yeniden işbirliği arayışlarına bıraktı. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, YSK'ya sunulan aday listesindeki boşlukları doldurmak üzere kurmaylarıyla evinde çalışırken, kulislerde de DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Mumcu'dan randevu istediği haberleri yayıldı. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan kulisleri hareketlendiren haberi doğrularken, iki genel başkan arasında yapılacak görüşmede, bu kez birleşmenin değil seçim işbirliğinin ele alınabileceğinin işaretini verdi.

DİYALOGTAN UMUTLUYUM

Katıldığı bir televizyon programında birleşme ve Ağar'ın Mumcu'dan randevu talebine ilişkin soruları yanıtlayan Adan, Ağar-Mumcu görüşmesinden olumlu sonuç çıkacağına inandığını söyledi. Adan, ?Türkiye'yi inşa etmiş iki siyasi partinin Türkiye'nin içinde bulunduğu bu şartlarda ve sıkıntılarda tekrar DP açılımını sonuçlandırmak konusunda bir iradeyi ön plana çıkarabilirler? dedi. Anavatan ile DP arasında imzalanan protokolün geçerliliğinin devam ettiğini belirten Adan, seçimlerden sonra da Anavatan'ın yine kongresini toplayarak DP'ye iltihak edebileceğini söyledi. ?Art niyet yok. Sürecin dar bir alana sıkışması bu birleşmenin önündeki en büyük engel oldu? diyen Celal Adan, iki partinin, CHP-DSP işbirliğini örnek alabileceğini ve 22 Temmuz seçimlerine ittifakla gidebileceğini söyledi.

AA-ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber