Geçici İşçiler İçin Rehber

Geçici işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 6 Haziran tarihinde yapılacak çalışmalara esas olmak üzere bir rehber yayımlamıştır. Söz konusu bu rehberde kamu kurum ve kuruluşlarının dikkat etmesi gereken noktalar teker teker belirtilmiştir. Çalışmada ayrıca ücretler yer almaktadır. Rehberi görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 21 Nisan 2007 tarihli ve 26500 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamına giren idareler açısından Kanunun uygulamasında ortaya çıkabilecek problemleri en aza indirmek ve idareler arasında uygulama birliğini sağlamak amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüş olup, kamu idarelerinin çalıştırdıkları geçici işçilere ilişkin işlemlerinde bir rehber mahiyetinde aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri yerinde olacaktır.

Rehberi pdf formatında olup, bilgisayarınıza indirmek için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber