Bakan Şener'e ilk iş teklifi kimden?

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için milletvekilliğine adaylığını koymayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ilk iş teklifi geliyor. Şener'e iş teklifi kimden geldi?

Herkesi şaşırtarak 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için milletvekilliğine adaylığını koymayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e ilk iş teklifi geliyor.

Abdüllatif Şener'in, seçimlerde aday olmama kararını açıklamasının ardından, üniversitelerden teklif gelmediğini belirtmesi, TOBB Üniversitesi yöneticilerini harekete geçirdi.

Cafesiyaset'in, TOBB Üniversitesi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, üniversite yönetimi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i TOBB Üniversitesi öğretim kadrosuna kazandırmak üzere gerekli prosedürü başlattı.

Buna göre, Abdüllatif Şener'in üniversiteye transferini gerçekleştirmek üzere hazırlanan öneri, üniversite mütevelli heyetine sunulacak.

Mütevelli heyetten karar çıktıktan sonra da, Şener'e teklifte bulunmak üzere bir heyet görevlendirilecek.

Transfer niyetinin Abdüllatif Şener'e dolaylı yoldan aktarıldığı ve Başbakan Yardımcısı'ndan henüz olumlu ya da olumsuz herhangi bir değerlendirme gelmediği de edinilen bilgiler arasında.

Akademik çalışmalarına Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde başlayan Şener, aynı üniversitede Maliye Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamladı.

Bulunduğu fakültede Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçen Şener, bu üniversitede görev yaparken doçent oldu.

Bu görevinden ayrılarak katıldığı 1991 seçimlerinde Sivas milletvekili olarak Parlamentoya giren Şener, 19, 20 ve 21. dönemlerde TBMM'de bu ili temsil etti.

cafesiyaset

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber