Genç Parti'de liste depremi! Başkandan parti tabelasına siyah örtü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzan'ın listesi "biz bize" haberine ulaşmak için tıklayınız.

GENÇ Parti (GP) Antalya İl Teşkilatı'nda liste depremi yaşandı. Milletvekili listesine giremeyen GP İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ile kendisini destekleyen yaklaşık 20 partili, il binasının balkonundaki parti tabelasının üzerini siyah bir bezle örttü. Listeye 7'nci sıradan giren avukat Hüseyin Duygulu, Türk bayrağını, Cem Uzan'ın posterlerini ve parti bayraklarını indirdiğini iddia ettiği protestocuları, içerdeki semaverden bilgisayara kadar birçok eşyayı götürmekle suçladı.

Başta İl Başkanı Ali Ulvi Büyünohutçu olmak üzere aday gösterilmesini bekledikleri kişilerin GP'nin milletvekili aday listesinde yer almamasına öfkelenen 24 kişilik Antalya GP il yöneticilerinin 20'si, bugün öğle saatlerinde Yener Ulusoy Bulvarı'ndaki İl Başkanlığı binasını bastı. Listenin ilk 4 sırasında, Genel Merkez kontenjanından olan Ayla Çekiç, Nurettin Sivrim, Adil Aşırım ve Ayhan Çevik'in yer almasından da rahatsız olan grup, il başkanlığının bulunduğu dairenin balkonundaki GP tabelasını yanlarında getirdikleri siyah bezle örttü. Daha sonra 20 il yöneticisiyle birlikte Muratpaşa Belde ve birçok ilçe teşkilatı da toplu olarak görevlerinden istifa etti.

Parti il binasında yapılan basın toplantısında istifacılar adına konuşan İl Başkan Vekili Ayşegül Karabiber, ilk dört sırada olan Genel Merkez kontenjanının Antalya ve Antalyalıları temsil edemeyeceğini ileri sürdü.

Daha sonra bir grup partiliyle parti il binasına gelen 7'nci sıra milletvekili adayı avukat Hüseyin Duygulu ise istifaların bireysel olduğunu ve partiye sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Yaşanan istifaları, bazı insanların kendisini partinin önünde görerek yaptığı bir entrika olarak yorumlayan Duygulu, bunun da en büyük örneğinin eski İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu olduğunu öne sürdü. Duygulu, ?Büyüknohutçu, 2002 seçimlerinde 3 ay çalışarak istifa etmiştir. Şimdi ise bu partide 5 ay başkanlık yapmıştır. Kendisini partinin önünde gördüğünden dolayı mücadele edeceğine istifayı tercih etmiştir'' diye konuştu. Duygulu, Türk bayrağını, Cem Uzan'ın posterlerini ve parti bayraklarını indirdiğini iddia ettiği protestocuları, semaverden bilgisayara kadar birçok eşyayı götürmekle de suçladı.

Antalya'nın ilçelerindeki parti teşkilatlarından bazı üyeler, il binasında yaşananları duyunca, geride kalanlara destek vermek için geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber