Erdoğan: Listeyi 8 kişilik bir ekiple hazırladım

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerin milletvekili aday listesini tek başına oluşturmadığını söyledi. Erdoğan, 8 kişilik bir heyet oluşturduklarını belirterek, ?Nihai kararı bu 8 kişilik heyet verdi? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 24'te katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri için oluşturulan aday listesinin uzun uğraşlar sonucu belirlendiğini ve üst kurul çalışmasının 5 gün sürdüğünü dile getirdi. ?8 arkadaşımız bu çalışmayı yaptı. 3'ü grup başkanvekili, 3 genel başkan yardımcısı. Bu çalışmanın sonunda işi buraya getirdik? diyen Erdoğan, tek başına karar vermediğini, son kararın 8 kişilik heyetten çıktığını ifade etti.

Halen AKP milletvekili olan 14 kişinin kendi isteği ile aday olmadığını söyleyen Erdoğan, 153 milletvekilinin de listeye alınmadığını belirtti. Erdoğan, bunun tasfiye anlamına gelmediğini, bu kişilerin ileride partinin çeşitli kurullarında görev alabileceğini ifade etti.

Erdoğan, ?Bizde tasfiye olmaz. Biz birlik ve beraberliğin insanlarıyız. Yarın belki partimin il başkanlıklarında görev alacaklar. Genel kongremizde MKYK'da görev alacaklar. Milletvekilliğini siyaset olarak görüyorsak bunun bedeli ağır olur. Bundan dolayı siyasette küslük olmaz. Biz küskünler meydana getirmeyiz? diye koşutu.

Mevcut milletvekilleriyle yola devam edildiği taktirde yeni bir seçime gitmenin anlamının olmayacağını söyleyen Erdoğan, ?Ülke gelişiyor. Siz parti olarak kendinizi güncellemelisiniz. Eksiklerinizi gidermezseniz, sadece parti değil, ülke bunun bedelini ağır öder? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber