Özel okullara yüzde 10 zam yapıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZEL okul zam oranları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'ının kararları doğrultusunda özel okulların zam oranlarını belirlediğini söyleyen Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu, 2007-2008 yılı zam oranları anaokullarında yüzde 9, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında da yüzde 10'da kaldığını açıkladı.

Zam oranları düşük görünse de Özel Üsküdar SEV Okulları gibi bazı kolejlerde 20 bin YTL'ye ulaşan anaokulu fiyatları vatandaşı zorlayacak gibi görünüyor.

EN YÜKSEK YÜZDE 28

YILDIZLAR Koleji öğrenim ücretlerine hiç zam yapmazken, anasınıfı öğrenim ücretine aylık 50 YTL zam yapan Özel Akasya Koleji en az zam yapan okul oldu. Yüzde 28 zam oranıyla Cent Koleji en çok zam yapan özel okul oldu. Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu, özel eğitim kurumlarının MEB Ücret Tespit ve Tahsis Yönetmeliği'nin 6. maddesine göre sağladıkları eğitim öğretim olanaklarına, yeni yatırım yapmalarına, personel ve işletme giderlerine göre zam oranı belirlediğini bildirdi.

ORTALAMASI YÜZDE 10

ORTALAMANIN en düşük yüzde 10 en yüksek de yüzde 28 zammın yapıldığı özel okul ücretlerinde ortalama zam oranının ise 10'da kaldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber