Milli Eğitim bürokratlarının vekillik şansı yüksek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) üst düzey görevlerden ayrılarak siyasete giren bürokratlar, seçilebilecek yerlerden aday gösterildi.

MEB Müsteşarlığı'ndan emekli olan Necat Birinci, AK Parti İstanbul 2. Bölge'den 10. sıra adayı. İlköğretim Genel Müdürlüğü'nden ayrılan Yüksel Özden, AK Parti Muğla'da 1. sırada. Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun Van'dan AK Parti 3., Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar Bitlis 3. sırada. Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey ise DP'den İstanbul 3. Bölge'de 2. sıra adayı olarak yarışacak. Prof. Dr. Necat Birinci, milletvekili olması durumunda Milli Eğitim'de başlatılan yapısal reformlara katkıda bulunacağını söyledi. Birinci, "Taşraya daha fazla yetki veren denetim ve müfredat ağırlıklı Milli Eğitim Temel Kanunu henüz çıkmadı. Bunu gerçekleştirmek istiyorum. Yönetici atamalarında da yapısal değişikliğe ihtiyaç var." dedi. Muğla adayı Prof. Dr. Yüksel Özden, ilkokuldan itibaren yatılı okuduğunu ve devlet bursu ile yurtdışına gittiğini hatırlatarak, "Türkiye'ye ve Türk eğitimine borcumu ödeme fırsatı bulacağım." diye konuştu. Bitlis adayı Cemal Taşar, 4,5 yıl içinde Türk Milli Eğitim'inde 50-60 yılda yapılamayan icraatlara imza attıklarına dikkat çekerek, bu süreci devam ettireceklerini kaydetti. Van milletvekili adayı Kerem Altun, 30 yıllık bürokrasideki tecrübelerini bundan sonra siyasette değerlendireceğini ifade etti. DP İstanbul milletvekili adayı Ömer Balıbey, eğitimde kavga ortamından uzak, herkesi ve her kurumu kucaklayacaklarını savunarak şöyle konuştu: "Karnı aç kravatlı üniversite mezunları yerine, ailesini geçindirecek iş güç sahibi gençler yetiştirmek için mücadele edeceğim."

Bu arada Sağlık Bakanlığı'ndan istifa eden bürokratlardan 3'ü AK Parti listelerinde yer buldu. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar Adana'dan 3. sıra, Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan Hakkari 1. sıra, K.Maraş Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç aynı ilde 7. sıradan aday gösterildi. Müsteşar Yardımcısı Cihanser Erel'i ise DP, Edirne seçim bölgesinde 4. sıraya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber