İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2 metrekarelik dükkanda 45 yıllık 'Ayakkabı profesörü'

Trabzonlu ayakkabı tamircisi Ali Yıldız (59), 2 metrekarelik dükkanında, 45 yılda aralarında Hami Mandıralı, Yusuf Yazıcı, Şota ve Arçil Arveladze kardeşler ile Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak gibi eski ve yeni futbolcuların kramponlarını tamir etti. Ünü yayılan Yıldız'a, yurt dışından da tamir için krampon geliyor. Futbol maçlarına gittiğini anlatan Ali Yıldız, "Benim 2 metrekarelik dükkanımda tamir ettiğim kramponları futbolcuların ayaklarında görüyorum. Bu benim için müthiş bir gurur" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2018 15:37, Son Güncelleme : 22 Eylül 2018 15:35
2 metrekarelik dükkanda 45 yıllık 'Ayakkabı profesörü'

Ortahisar ilçesi Tabakhane Köprüsü girişindeki tarihi binanın altında kayanın oyulması ile oluşan 2 metrekarelik dükkanda, Ali Yıldız, 12 yaşında baba mesleği ayakkabı tamirciliğine başladı, bir yıl sonra da kendine iş yeri açtı.

45 yıldır sürdürdüğü mesleğinde kentte 'Ayakkabı profesörü' olarak tanınan Yıldız, özellikle spor ayakkabı ve krampon tamiri yapıyor. 'Krampon hastanesi' adını verdiği tamirhanede Yıldız, 45 yılda aralarında Hami Mandıralı, Yusuf Yazıcı, Şota ve Arçil Arveladze kardeşler ile Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak gibi eski ve yeni futbolcuların kramponlarını tamir etti. Trabzonspor başta olmak üzere bölgedeki çeşitli liglerde mücadele eden futbol takımlarında top koşturan futbolcuların kramponlarını tamir eden Yıldız'ın ünü dünyaya yayıldı, yurt dışından gelen kramponların tamirini yapmaya başladı.

'BENİM İÇİN MÜTHİŞ GURUR'

İşini çok sevdiğini ve 45 yıldır sürdürdüğünü anlatan Ali Yıldız, "Trabzonspor'un efsane isimlerinin kramponlarını yaparak üne kavuştum. Şimdi sadece Trabzon'dan değil, ülke ve hatta dünya genelinde profesyonel futbolcular bana kramponlarını kargo ile yolluyor. Ben de onları severek tamir edip, geri yolluyorum. Her yolladığım ayakkabıyı maçlarda izliyorum. Maçlarda bir bakıyorum ki; 40 bin seyirci var. Benim 2 metrekarelik dükkanımda tamir ettiğim kramponları futbolcuların ayaklarında görüyorum. Bu benim için müthiş bir gurur" dedi.

'İŞİME SEVGİMİ KATIYORUM'

13 yaşında ilkokulu bitirdikten sonra kendi dükkanını açtığını söyleyen Ali Yıldız, "Baba mesleğimdi. Üç kızım, bir oğlum var. 2 metrekarelik dükkanda alın terimle kazandığım para ile onları büyüttüm, evlendirdim. İşimi severek yapıyorum. Birçok krampon tamir eden insan var, ama ben işime sevgimi katıyorum. İşimi severek ve en temiz şekilde yapıp teslim ediyorum. Bu da beni başarılı kılıyor" diye konuştu.

Dükkanının küçük olmasının sorun teşkil etmediğini ifade eden Yıldız, "Kayanın içerisinde 2 metrekarelik bir dükkanım var. 2 metrekare olmasına rağmen çok fazla müşterim geliyor, milyonluk futbolcuların ayakkabılarını yapıyorum. Bu da bana büyük zevk veriyor. Dükkanda birçok futbolcu ağırladım. Attıkları golleri bana borçlu olduklarını söylüyorlar. Bu da bana dünyaları vermek gibi bir şey" şeklinde konuştu.

'NAMI ŞEHİRDE YAYILDI'

Ata Gür adlı vatandaş da "Ali ustanın yıldız futbolcuların ayakkabılarını tamir ettiğini duyduk. Ben de çocuğuma küçük gelen ayakkabısını bir numara büyütmek için geldim. İnşallah benim çocuğum da yıldız futbolcu olacak" dedi.

Selahattin Gençoğlu ise, "Ayakkabıcı ağabeyimizin namını şehirde herkes iyi bilir. Çok değerli futbolcuların ayakkabılarını tamir etti. Gerçekten yapmış olduğu işlerle profesörlüğünü gösterdi" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber