Yozgat'ın termal kaynakları turizme hazırlanıyor

YOZGAT'ın Saraykent ilçesinde bulunan termal sıcak su kaynağının ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2018 21:36, Son Güncelleme : 22 Eylül 2018 21:55
Yozgat'ın termal kaynakları turizme hazırlanıyor

YOZGAT'ın Saraykent ilçesinde bulunan termal sıcak su kaynağının ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ ile Vali Kemal Yurtnaç, inşaat çalışması süren termal otel inşaatında incelemelerde bulundu. Sarayken ilçesinde inşaat aşamasında bulunan tesisin tamamlandığında, güzel ve konforlu olacağını belirten Bozdağ, "İlimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah ilimizde bulunan diğer termal kaynaklara da, güzel ve nezih tesisler kazandırılarak ilimizin termal kaynakları ekonomiye kazandırılmış olacak" dedi.

Yozgat'ta bulunan termal kaynaklar hakkında bilgi veren Vali kemal Yurtnaç ise, "Türkiye bölgesinde termal zengini bir ülke ise Yozgat'ta Türkiye'de termal zengini bir il. İl genelinde 9 şifalı termal su kaynağımız var. Bunlardan bir tanesi de Saraykent ilçemizde bulunuyor. Bu termal su kaynağını değerlendirerek, Yozgat Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından buraya termal otel yaptırıyoruz. Şu anda inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tesisimizi tamamlayarak ilimiz, ilçemiz ve ülke ekonomisine sunacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, Yozgat'ı termal, kongre ve spor turizminin yeni adresi yapacağız. Bununla ilgi çalışmalarımız devam ediyor. Bu bir hayal değil. Yapacağınız işe inanırsanız başarıya ulaşırsınız. Yozgat inşallah orta vadede çok daha iyi yerlere gelecek" diye konuştu.

'TERMAL TESİSLER YIL BOYU HİZMET VERİYOR'

Termal tesislerin sezonluk olmadığını ifade eden Vali Yurtnaç, şöyle konuştu: "Özellikle son 5 yıldır Orta Doğu ülkeleri, termal ve sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih ediyor. Termalin bir özelliği de sahil şehirlerinde olduğu gibi sezonluk olmaması. Termal tesisler yılın 12 ayı müşterilerine hizmet veriyor. Bu da sağlık ve termal turizminin sürekliliğini sağlıyor. Yozgat'ta bulunan 9 kaynağımızın her birine en az birer tane tesis yaptığımız zaman ben inanıyorum ki ilimiz yılın 12 ayı sağlık ve termal turizme hizmet veren illerin başında gelecektir. Havaalanı, hızlı tren, Ankara'ya yakınlığı da bunu tetikleyecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber